Hlavní obsah

Stavjaňa ve Zlíně končí! Na lavičku posledního týmu extraligy se vrací Svoboda

Aktualizováno

Hokejisty Zlína už nevede Antonín Stavjaňa, vedení klubu dnes hlavního trenéra odvolalo z funkce. Na lavičku posledního celku extraligy se po půlroce vrací Robert Svoboda. Berani o tom informovali na svých webových stránkách.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Antonín Stavjaňa na lavičce Zlína končí

Článek

Zlínští hokejisté získali v 11 kolech jen šest bodů za dvě vítězství. Aktuálně mají na kontě sérii tří porážek při skóre 4:16. S celkovými 41 inkasovanými góly mají nejhorší obranu v soutěži.

"Členové prezidia, představenstva klubu a rady jednatelů se domluvili na změně trenéra. Po neúspěšném působení Antonína Stavjani se vrací Robert Svoboda, který do konce minulé sezony mužstvo trénoval a zná tak jeho kvality. Byla to logická volba," uvedl generální manažer klubu Martin Hosták.

Svobodovi budou pomáhat současní asistenti Martin Hamrlík a trenér brankářů Richard Hrazdíra. O dalším pokračování práce Jaroslava Balaštíka, který byl v roli konzultanta a mentora, u prvního týmu, se bude jednat. Stavjaňa končí i ve funkci sportovního manažera, jeho kompetence přebírá Svoboda.

Svoboda vedl mužstvo dvě sezony

Dvaapadesátiletý Svoboda skončil u prvního týmu Beranů po uplynulé sezoně, v níž tým dovedl do předkola play off. Zlín v něm vypadl s Mladou Boleslaví. Mužstvo vedl dvě sezony, na začátku té aktuální působil bývalý ligový obránce v roli hlavního trenéra juniorského týmu.

Šestapadesátiletý Stavjaňa je druhým odvolaným trenérem v této sezoně extraligy. Po porážce 4. října právě na ledě Zlína v 7. kole skončil na lavičce Pardubic Ladislav Lubina a tým po něm převzal jeho asistent Radek Bělohlav.

Stavjaňa skončil v rozehraném ročníku už ve čtvrtém angažmá v českém klubu za sebou. Bývalý obránce a mistr světa z let 1985 a 1996 předčasně opustil lavičku Zlína už v polovině října 2002, kdy jej nahradil Zdeněk Venera. V následující sezoně byl u titulu zlínského klubu v pozici sportovního manažera a v té době byl v letech 2002 až 2004 zároveň asistentem trenéra české reprezentace Slavomíra Lenera.

Po působení na Slovensku v Nitře a Trenčíně převzal v roce 2008 Třinec a v únoru jej vystřídal Pavel Marek. Po angažmá ve Slovanu Bratislava sezonu 2010/11 nedokončil na lavičce Karlových Varů, poté co jej v lednu nahradil Václav Baďouček. Po angažmá v Košicích a Nitře, s kterou v roce 2016 získal titul, odešel do prvoligových Českých Budějovic. V druhé sezoně na lavičce Motoru jej v polovině října nahradil Marian Jelínek.

Reklama

Související témata: