Hlavní obsah

Sparta - Liberec 0:2Desáté výhry v řadě se Sparta nedočkala, takže do čela tabulky nejde

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Hudáček 0 : 1
59. Kotvan 0 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Jubilejní desátou výhru v řadě nepřidali, takže na posun do čela extraligové tabulky musejí hokejisté Sparty zapomenout. Liberec zásluhou gólů Libora Hudáčka a Oldřicha Kotvana zvítězil v Praze 2:0. Gólman Justin Peters vychytal první čisté konto v sezoně a i díky němu Bílí Tygři ukončili sérii pěti porážek.

Foto: Vít Černý, ČTK

Libor Hudáček rozhodl o výhře Liberce na Spartě - ilustrační foto.

Článek

Fanoušek neznalý posledních výsledků obou týmů nemohl poznat, že zatímco domácí se vezli na úspěšné vlně, Bílí Tygři na výhru čekali už přes tři týdny. Od úvodních minut se totiž hrál velmi opatrný hokej s minimem šancí, o těch vyložených ani nemluvě.

O trochu nebezpečnější přeci jen byli Liberečtí. Bulíř ve 13. minutě po vystihnutí chybné rozehrávky Pražanů upaloval vstříc brankáři Machovskému, protože byl ale stíhaný dojíždějícími soupeři, rozhodl se pro střelu a zamířil přesně do Machovského lapačky.

Polášek zamířil do vlastní branky

Skóre se poprvé měnilo až v páté minutě druhé třetiny a byla to pro Severočechy hodně šťastná trefa. K zakončení se chystajícímu Hudáčkovi totiž chtěl vypíchnout puk domácí Polášek, udělal to ale tak nešťastně, že kotouč přeplachtil Machovského a skončil v brance.

V polovině utkání se protáhl sparťanskou obranou Bulíř, jeho bekhendovému pokusu ale chyběla razance. Teprve poté se k nadějné příležitosti dostali i Pražané, Smejkal ovšem pohlednou individuální akci zakončit nedokázal.

Byla to ale ojedinělá šance Sparty, blíž k zvýšení skóre měl Liberec, jenže Lenc ani Knot na Machovského nevyzráli. Na druhé straně se proti zblízka pálícímu Košťálkovi vytáhl gólman Peters. Libereckou pojistku ani v 57. minutě nepřidal v sólovém úniku Špaček, takže naděje Sparty na srovnání dál žily.

Dvě minuty před koncem základní hrací doby zůstal po oddechovém čase Sparty Machovský na střídačce. Liberec už po pěti vteřinách zásluhou Kotvana trefil prázdnou branku a pojistil si tříbodový triumf.

15. kolo hokejové extraligy
HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. L. Hudáček (Bulíř), 59. Kotvan (P. Jelínek). Rozhodčí: Jeřábek, Kika - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 10.038.
Sparta: Machovský - Jurčina, Ďaloga, Blain, Kalina, Košťálek, Polášek, Tomáš Dvořák - Řepík, Tomášek, Smejkal - Forman, Pech, Buchtele - A. Kudrna, Sukeľ, Říčka - Rousek, V. Růžička ml., Černoch. Trenéři Krupp a J. Nedvěd.
Liberec: Peters - Šmíd, Knot, Kotvan, Hanousek, Graborenko, Kolmann - Birner, Bulíř, L. Hudáček - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Zachar - J. Vlach, A. Musil, D. Špaček - Průžek. Trenéři: Augusta a Jiří Kudrna.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín