Hlavní obsah

Vítkovice - Zlín 4:3 SNHokejisté Vítkovic přetlačili rivala až po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Dej 1 : 0
6. Kubiš 1 : 1
11. Werbik 2 : 1
16. Šlahař 2 : 2
18. Roman 3 : 2
25. Gazda 3 : 3
65. Zdráhal (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic porazili v 15. kole extraligy Zlín po samostatných nájezdech 4:3. Hosté třikrát dotáhli jednobrankovou ztrátu a dosáhli alespoň na bod, v nájezdech strhl výhru na ostravskou stranu Patrik Zdráhal. Domácí si potřetí v řadě připsali dvoubodové vítězství a Zlín na svém ledě porazili počtvrté za sebou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Zlín sice zahájil aktivně, ale vyloženou šanci hned promarnil Nosek a domácí se po brejku zásluhou Deje z první návštěvy zlínského pásma ujali v 86. sekundě vedení.

Hosté však kontrovali brzy: Kubiš dostal v šesté minutě přihrávku mezi obránce, kterým dokázal ujet, a kličkou zasunul puk za čáru.

Berani tvořili hru, měli navrch i více šancí. Vedení jim mohl v přesilovce zajistit znovu Nosek, ale jeho tečovaná střela zazvonila na tyč. Pak navíc nepokryli vyloučeného Werbika, který se po návratu z trestné lavice dostal do úniku a prostřelil Čiliaka. Bývalý zlínský hráč vstřelil svému mateřskému klubu svůj první extraligový gól.

Zlín i podruhé dokázal zanedlouho odpovědět. Jeglič zachytil za vítkovickou brankou Trškovu rozehrávku a Šlahař bez přípravy zavěsil pod horní tyčku. Ještě v první dvacetiminutovce ale Vítkovickým vrátil náskok Roman, který nenápadným bekhendovým pokusem překvapil Čiliaka.

Hosté do druhé části vstoupili se změnou v bráně; Čiliaka po třech obdržených gólech nahradil Huf. A Zlín pokračoval v aktivitě. I potřetí dokázal těsnou ztrátu srovnat. Po tlaku v útočném pásmu a sérii rychlých přihrávek se z první do puku opřel Gazda a příklepem překonal Svobodu.

Hosté měli i potom více ze hry. Milimetry dělily od vedoucího gólu Kubiše, jeho dorážku však v brankovišti vyrazila Bodákova hokejka. Kubiš nedokázal zblízka pokořit Svobodu ve 46. minutě, Honejsek ze závaru trefil tyčku a Kubišovi nevyšel ani další pokus. Dvě minuty před koncem tak málem hosty vytrestal po dalším návratu z vyloučení Werbik, ale jeho ráně chyběla přesnost.

Prodloužení přineslo spoustu šancí, ty největší spálili Gregorc a Nosek. V nájezdech určila vítěze čtvrtá série, ve které skóroval Zdráhal.

15. kolo hokejové extraligy
HC Vítkovice Ridera - PSG Berani Zlín 4:3 po sam. nájezdech (3:2, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Dej (E. Němec, P. Zdráhal), 11. Werbik (Mallet, M. Svoboda), 18. O. Roman (Schleiss, Trška), rozhodující sam. nájezd P. Zdráhal - 6. Kubiš (Claireaux), 16. Šlahař (Herman, Jeglič), 25. Gazda (Žižka, Jeglič). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 3255.
Vítkovice: M. Svoboda - Gregorc, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Trška, Bodák - Lakatoš, O. Roman, Schleiss - Vopelka, Š. Stránský, P. Zdráhal - Dej, E. Němec, Mallet - Kurovský, Werbik, Guman. Trenéři: Petr a Trnka.
Zlín: Čiliak (21. Huf) - Freibergs, Ferenc, Řezníček, D. Nosek, Žižka, Buchta, Gazda - Kubiš, P. Sedláček, J. Ondráček - Köhler, Claireaux, Honejsek - Herman, Jeglič, Šlahař - Popelka, Fryšara, Š. Kratochvil. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice