Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Olomouc 5:1Mladá Boleslav slaví, dvakrát se trefil Vondrka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Tomeček 0 : 1
14. Vondrka 1 : 1
34. Stránský 2 : 1
48. Vondrka 3 : 1
51. Ševc 4 : 1
52. Skalický 5 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v utkání 15. kola extraligy Olomouc 5:1. Hanáci sice již po 80 sekundách vedli, ale pak už se trefovali jen domácí. Dva jejich góly dal kapitán Michal Vondrka. Tři body za branku a dvě asistence nasbíral další útočník Pavol Skalický.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Vondrka z Mladé Boleslavi se raduje z gólu (ilustrační foto)

Článek

V Mladé Boleslavi se měnilo skóre už po minutě a 20 vteřinách. Hecl zachytil za domácí brankou nepřesnou rozehrávku a Vojtěch Tomeček si před domácím gólmanem Krošeljem už věděl rady. Domácí se dočkali vyrovnání ve 14. minutě: Skalický se ještě nedokázal od pravé tyčky vytočit do střelecké příležitosti, ale puk se po jeho pokusu dostal ke kapitánovi Vondrkovi, pro něhož už bylo zametení puku do branky formalitou. Středočeši si pak zahráli 20 sekund dvojnásobnou přesilovku, ale nakonec se kvůli vlastní nepřesnosti nedostali ani do zakončení.

Do vedení mohl Mladou Boleslav poslat zkraje druhé třetiny Kousal, ale prudká křížná přihrávka mu sjela z hokejky. Ve 32. minutě dostal hostující Dujsík dva menší tresty za vysokou hůl a hned ten první dokázali domácí přetavit po přesné střele Stránského ve vedoucí gól. Stránský měl obdobnou šanci při dalším vyloučení, ale tentokrát narazil na Lukášovu vyrážečku.

A byl to znovu kapitán Mladé Boleslavi Vondrka, kdo pak ve třetí části opět posunul skóre. Dvě vteřiny po skončení další početní výhody si znovu našel po závaru před brankou volný puk a zvýšil už na 3:1 pro Bruslaře. Po čtyřech minutách se v mladoboleslavské aréně slavilo znovu, tentokrát po brance Ševce, který si sjel mezi kruhy na Zbořilovu přihrávku. Jistotu dal pak domácím využitou přesilovkou Skalický.

15. kolo hokejové extraligy
BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 5:1 (1:1, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 14. Vondrka (Skalický, A. Zbořil), 34. J. Stránský (R. Zohorna, Flynn), 48. Vondrka (O. Najman), 51. Ševc (A. Zbořil, Skalický), 52. Skalický (Cienciala, Ševc) - 2. V. Tomeček (Hecl). Rozhodčí: Pražák, Šindel - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:0. Diváci: 3129.
Mladá Boleslav: Krošelj - Kurka, Ševc, Hrbas, Fillmann, Dlapa, Pláněk - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - Klepiš, Cienciala, R. Zohorna - J. Stránský, Bičevskis, L. Pabiška - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.
Olomouc: Lukáš - Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík, Škůrek, Švrček, Dujsík - Irgl, Nahodil, Burian - V. Tomeček, Klimek, Hecl - Skladaný, Kolouch, Olesz - Kořenek, Handl, Valenta. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články