Hlavní obsah

Hradec řešil i Růžičku, mění se jeho kompetence. Jak bude teď probíhat spolupráce s Martincem?

Do pohody mají hodně daleko. Vždyť hokejisty Hradce Králové nenastartoval ani příchod trenéra Vladimíra Růžičky, který na střídačce vytvořil pár s Tomášem Martincem. Mountfield z pěti zápasů pod koučem dvojnásobných mistrů světa vyhrál jen dva, a i proto ambiciózním Východočechům patří v extraligové tabulce až osmá příčka. Navzdory tomu byli Růžička s Martincem potvrzeni ve funkcích hlavních trenérů.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenéři Hradce Králové zleva Tomáš Martinec a Vladimír Růžička.

Článek

V pondělí v Hradci Králové zasedalo představenstvo hokejového klubu a vyjádřilo nespokojenost nejen s výsledky, ale i výkony A-týmu v posledních zápasech. Vše vyvrcholilo před reprezentační přestávkou domácí porážkou 2:5 v derby s Pardubicemi. Resumé? Hráčského kádru se korekce dotknou, toho trenérského nikoliv.

I když změna v rozdělení kompetencí mezi Růžičkou a Martincem tu přeci jenom je. Až dosud byli oba na stejné úrovni. Nyní?

„Rozhodující kompetence v přípravě na utkání a v tréninkovém procesu bude mít Tomáš Martinec, koučování zápasů bude v rozhodující kompetenci Vladimíra Růžičky. Nadále však bude probíhat jejich aktivní spolupráce a součinnost ve všech záležitostech spojených s A-týmem včetně komunikace s oběma asistenty (Alešem Krátoškou a Petrem Svobodou - pozn. aut.)," uvádí Hradec Králové na svých oficiálních stránkách.

Z hráčského kádru v klubu končí americký obránce Conor Allen, jenž neuspěl na měsíční zkoušce. Někdejší hráč Plzně si v dresu Mountfieldu připsal v osmi zápasech tři asistence.

Po dvouměsíčním hostování ve Vítkovicích se naopak vrací útočník Lukáš Vopelka. V 16 duelech za ostravský tým zaznamenal dva body za asistence.

Reklama