Hlavní obsah

Pardubice - Olomouc 1:2 PPOlomouc vyhrála venku podruhé v řadě, v prodloužení rozhodl Musil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Dujsík 0 : 1
58. Tybor 1 : 1
61. Musil 1 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Olomouce vyhráli v 18. kole extraligy na ledě Pardubic 2:1 v prodloužení a po sérii čtyř porážek uspěli podruhé za sebou venku. Hostující tým byl po gólu Tomáše Dujsíka blízko k zisku tří bodů, ale necelé tři minuty před koncem třetí třetiny vyrovnal na Radoslav Tybor. Prodloužení trvalo jen 19 vteřin, než se prosadil dorážející Pavel Musil.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pavel Musil z Olomouce střílí v prodloužení vítěznou branku.

Článek

Úvod zápasu pojaly oba týmy velmi aktivně. Při svém druhém střídání minul ve velké šanci Tybor a následně si Strapáč málem srazil puk do vlastní branky. Olomouc rychle obrátila do útoku a po Irglově přistrčení se zblízka prosadil obránce Dujsík. Vypadalo to, že další góly budou následovat, ale opak byl pravdou.

Při své premiéře v dresu Dynama se mohl uvést Knotek, jenže Konrád jeho možnost zneškodnil. Kacetlovi v závěru první třetiny naděly starosti pokusy Irgla a Olesze. Olomouc svou mírnou převahu nedokázala přetavit v další gól. Jeden z nejlepších zákroků večera předvedl pardubický gólman na začátku druhé části, kdy se roztáhl v brankovišti a zastavil střelu Klimka.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Tomáš Dujsík z Olomouce překonává Ondřeje Kacetla v brance Pardubic.

S brankovým půstem nepohnula ani vyloučení a po polovině utkání začalo ubývat brankových příležitostí. Nebezpečí tak hrozilo pouze po střelách z poměrně uctivé vzdálenosti. Kacetlovu branku přestřelil tvrdou ranou od modré čáry Škůrek a na opačné straně hřiště Konrád reflexivně vyrazil pokus Mandáta, který zakončoval ojedinělé přečíslení Dynama.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Pavel Kantor z Pardubic.

Olomoučtí hráči velmi dobře bránili a soupeře prakticky nepouštěli před Konráda. Až při přesilovce ve 49. minutě pálil Tybor z mezikruží do břevna a následný pokus Hovorky slovenský brankář zlikvidoval. Až tři minuty před sirénou se Dynamo dostalo k potřebnému tlaku a po Mandátově přihrávce zpoza branky srovnal Tybor.

Zápas dospěl do prodloužení, které trvalo pouhých 19 vteřin. Kacetl neudržel Klimkovu střelu a opuštěný kotouč pohotově dorazil do sítě Musil.

18. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 1:2 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 58. Tybor (Mandát) - 4. Dujsík (Irgl, Burian), 61. P. Musil (Klimek). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Kis, Lučan. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 7218.
Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, Ivan, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš - Tybor, R. Kousal, D. Kindl - Harju, Mandát Hovorka - Blümel, T. Knotek, M. Látal - O. Matýs, Pochobradský, M. Beran - od 21. navíc M. Machač. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Dujsík, Švrček - Irgl, Strapáč, Burian - P. Musil, Nahodil, Klimek - Skladaný, Kolouch, Olesz - Hecl, J. Knotek, V. Tomeček. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama