Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 3:2 SNVítkovice otočily zápas proti Pardubicím, rozhodl Bukarts

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Blümel 0 : 1
36. Látal 0 : 2
43. Bukarts 1 : 2
49. Stránský 2 : 2
63. Bukarts 3 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic zopakovali páteční obrat a v dnešním duelu 19. kola extraligy proti Pardubicím také zápas z 0:2 otočili na vítězných 3:2 po samostatných nájezdech. Dva góly vstřelil nejlepší vítkovický kanonýr Roberts Bukarts. Východočeši podlehli Ostravanům pošesté v řadě. Byť v posledních třech kolech pokaždé zabodovali, zůstávají na posledním místě tabulky.

Článek

Vítkovice po velkém pátečním obratu proti Kometě znovu začaly vlažně a byli to hosté, kteří v úvodu vyvinuli větší aktivitu. Do vedení je poslal ve 14. minutě Beran, který při signalizované výhodě Svobodou tečoval Zdráhalovo nahození. Hosté pak z brejku mohli i zvýšit, ale Harju padajícího Svobodu nepřehodil.

Domácí se k ohrožení pardubické brány dostali až v úplném závěru první dvacetiminutovky. Páteční hrdina Bukarts byl sám před Kacetlem, který však jeho ránu vyrazil.

Do druhé části naopak Vítkovičtí nastoupili mnohem lépe a vytvořili si převahu. Do sóla se nečekaně dostal obránce Bodák, ale Kacetl jeho akci eliminoval stejně jako o pár minut později možnost Schleisse.

Pak ale opět přišly příležitosti Pardubic. Svoboda vychytal Tybora i Mandáta, ale v 36. minutě už nedokázal odvrátit gól po hostujícím přečíslení dva na jednoho a Látalově střele. Do podobného průniku se Látal dostal znovu v dalším střídání, ale Svoboda domácí podržel.

Domácí opět začali dohánět promarněný čas až v třetí části. Bukarts ve 43. minutě po kombinaci s Romanem ranou bez přípravy prostřelil Kacetla a domácím znovu narostla křídla. Už jen na tři pětky, které kouč Petr na ledě točil, nabraly tempo a ve 49. minutě bylo vyrovnáno, když ze vzduchu baseballově zasmečoval puk do sítě Stránský. Regulérnost gólu pak rozhodčí zkoumali nadvakrát bezmála deset minut.

Vítkovice mohly skóre obrátit ve vlastním oslabení; Schleiss a Mallet v něm jeli dvakrát sami na Kacetla, který však zabránil nejhoršímu. Zato v prodloužení měli blíže k bonusovému bodu hosté, Tybor však trefil jen tyčku a Mandát při velkém tlaku v přesilovce zblízka za Svobodu puk nepropasíroval. Hrdinou nájezdů byl vítkovický Bukarts, který proměnil oba pokusy a v šesté sérii rozhodl.

Vítkovice Ridera - Dynamo Pardubice 3:2 SN (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 43. Roberts Bukarts (O. Roman, M. Svoboda), 49. Š. Stránský (P. Zdráhal), rozhodující sam. nájezd Roberts Bukarts - 14. M. Beran (J. Zdráhal), 36. M. Látal. Rozhodčí: Hradil, M. Sýkora - Hlavatý, Špringl. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 4825.
M. Svoboda - Šidlík, Kvasnička, Trška, Bodák, Výtisk, D. Krenželok - Schleiss, O. Roman, Lakatoš - P. Zdráhal, Š. Stránský, Roberts Bukarts - Mallet, J. Baláž, Dej - Guman, Werbik, Razgals. Trenéři: Petr a Trnka.
Kacetl - Holland, Eklund, Ivan, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš - Tybor, R. Kousal, Mandát - Hovorka, T. Knotek, M. Látal - D. Kindl, Blümel, Harju - O. Matýs, Pochobradský, M. Beran. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.

Reklama

Související témata: