Hlavní obsah

Hokejová Slavia má nové logo a skromnější cíle

PRAHA

Se zbrusu novým logem a maskotem vstoupí do příštího ročníku extraligy hokejisté Slavie Praha. Jsou to první z několika kroků, kterými chce vedení klubu vylepšit vztahy s fanoušky a přilákat jich co nejvíce do ochozů luxusní Sazka Areny. Právě menší návštěvnost v uplynulé sezóně by chtěl klub vylepšit. Fanouškům slibuje především větší bojovnost, na hvězdách už stavět nechce.

Článek

"V loňské sezóně návštěvnost v Sazka Areně klesala a pro nás má návštěvnost klíčový ekonomický dopad. Navíc jsme se celý rok potýkali se složitým vztahem s fanoušky. To jsme chtěli změnit," přiznal na čtvrteční tiskové konferenci HC Slavia Praha prezident klubu Miroslav Tvrdý.

Šéf klubu také odhalil novou strategii klubu. "Dosud jsme spoléhali na to, že diváci budou chodit na hvězdy klubu. Rozhodli jsme se tentokrát pro méně hvězd a  sázíme více na soudržnost a týmové pojetí," dodal Tvrdý. Také proto má nové logo tvar srdce, fandit klubu má být pro všechny příznivce srdeční záležitost. "Slavia se vždy vyznačovala spíše bojovým stylem a hrou srdcem," přidal kapitán týmu Josef Beránek.

Novému logu vévodí hlava lva, který je podle funkcionářů pro klub ideálním maskotem. "Místo oka má slávistickou hvězdu a na hlavě korunku, která vychází z původního loga. Doufáme, že se fanouškům logo zalíbí a přijmou ho za své," řekl marketingový manažer Slavie Jan Kratochvíl. Logo slavnostně odhalil velký slávistický fanda herec Michal Suchánek.

Kadlec začne ve Slavii

Mužstvo po uplynulé sezóně opustilo šest hráčů, přišli jen obránci Němeček a Sloboda a útočník Tomáš Micka. Ten je odchovancem klubu, ale za první tým odehrál jediný zápas a to už před pěti lety. Mezitím si zkusil hokej v zámoří i na Slovensku, naposledy hrál za prvoligové Ústí. "Měli jsme velký zájem na tom, aby se k nám vrátil. Určitě bude pro tým posilou," chválí Micku trenér a generální manažer Slavie Vladimír Růžička.

Ten bude moci na začátku sezóny počítat i s obráncem Petrem Kadlecem, který neuspěl na testech v ruském Omsku. "Pomalu se zapracuje do týmu. V listopadu se domluvíme, co dál. Zda s ním podepíšeme nový kontrakt nebo odejde jinam." Kádr by mohl posílit i Josef Vašíček, který s klubem trénuje a čeká na nabídku z NHL nebo Evropy. Nákupy dalších posil už ale Slavia neplánuje.

Posily už leda z Havlíčkova Brodu

V případě zranění nebo ztráty formy má pražský klub v záloze spolupráci s prvoligovým Havlíčkovým Brodem. Růžička si tam vyhlédl sedm hráčů, které chce ještě sledovat, pojedou také s klubem na přátelský zápas v německém Norimberku.

Pro extraligovou sezónu mají slávisté skromnější cíle než v předchozích letech, ale rozhodně nehodlají hrát druhé housle. "Budu maximálně spokojený, když se budeme v základní části pohybovat kolem čtvrtého místa. Jsme realisté, do této sezóny jdeme v trochu jiné pozici než dříve," tvrdí Růžička.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice