Hlavní obsah

Třinec - Zlín 4:5 SNZlín otočil zápas, kde prohrával 0:3. Nakonec slavil po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Stránský 1 : 0
28. Kovařčík 2 : 0
29. Marcinko 3 : 0
32. Sedláček 3 : 1
35. Šlahař 3 : 2
47. Vrána 4 : 2
52. Buchta 4 : 3
55. Fořt 4 : 4
65. Claireaux (rozhodující nájezd) 4 : 5
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Zlína zvítězili ve 22. kole extraligy na ledě Třince 5:4 po samostatných nájezdech. Hosté přitom prohrávali v polovině utkání 0:3, když inkasovali třikrát během 106 sekund, a ještě v 52. minutě 2:4. Nájezdy rozhodl v páté sérii Valentin Claireaux, Oceláři neuspěli ani ve třetím rozstřelu sezony.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Zlína Marek Čiliak v akci.

Článek

Úvodní třetina příliš vzrušení nepřinesla. Oba týmy si vytvořily pouze po jedné vyložené šanci. Střelu Polanského vykopl Čiliak k Adamskému, který minul odkrytou branku. Vzápětí se na druhé straně ocitl Herman sám před Kváčou, ale neprostřelil ho.

Hostující Köhler vzal v prostřední části přečíslení dva na jednoho na sebe, dostal se před třineckého gólmana, při bekhendové kličce se ale dopustil faulu. Přesilovou hru po 15 sekundách využil Stránský. Zlín při gólu promarnil trenérskou výzvu. Z rychlého kontru udeřil Michal Kovařčík a z přečíslení dva na jednoho skóroval po Draveckého přihrávce Marcinko.

Zlín gólová smršť nepoznamenala a snížil se štěstím, když si Sedláčkovo nahození srazil do vlastní sítě Michal Kovařčík. Ještě ve druhé třetině dal kontaktní branku Šlahař střelou od modré čáry. Oba góly padly těsně po vypršení trestu domácího kapitána Krajíčka.

Zlín si zkomplikoval v úvodu třetí části stíhající jízdu dvěma vyloučeními. To druhé potrestal Vrána střelou mezi Čiliakovy betony. Hosté se ale nepoložili. Buchta snížil střelou zpoza pravého kruhu a Fořt z dorážky vyrovnal. Obrat měl na hokejce v přesilové hře Herman, ale Kváču neprostřelil a následně mu rozhodčí odpískali faul na třineckého gólmana.

V prodloužení zahrozil domácí Stránský, na druhé straně Kváča vychytal v poslední minutě Fořta a Köhlera. V rozstřelu se prosadilo prvních pět střelců, za Třinec skórovali Stránský, Polanský a Chmielewski, na druhé straně uspěli Ferenc a Honejsek. Ve čtvrtém kole vyrovnal Herman a obrat dokonal Claireaux. Zlín sáhl v rozstřelu od třetí série ke změně gólmanů a do branky zamířil Huf.

22. kolo hokejové extraligy
HC Oceláři Třinec - PSG Berani Zlín 4:5 po sam. nájezdech (0:0, 3:2, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 27. M. Stránský (P. Vrána, Krajíček), 28. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Hrehorčák), 29. Marcinko (Dravecký), 47. P. Vrána (Krajíček, M. Stránský) - 32. P. Sedláček (Kubiš, Ferenc), 35. Šlahař (Honejsek, Claireaux), 52. Buchta (Honejsek, Šlahař), 55. Fořt (M. Novotný, Ferenc), rozhodující sam. nájezd Claireaux. Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Diváci: 4215.
Třinec: Kváča - Kundrátek, Zahradníček, M. Doudera, Krajíček, D. Musil, Galvinš - Chmielewski, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Martynek, Polanský, Adamský - Š. Novotný. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.
Zlín: Čiliak (od 3. sam. nájezdu Huf)- Ferenc, M. Novotný, D. Nosek, Buchta, Gazda, Freibergs, Matyáš Hamrlík - Fořt, Claireaux, Köhler - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, Fryšara, Dufek. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín