Hlavní obsah

Jsem znechucený, jaká špína se na mě hází! zuří slovenský reprezentant po konci v Pardubicích

Když si na internetu přečetl vysvětlení svého předčasného a nečekaného konce v kádru Dynama od kouče hokejových Pardubic Radka Bělohlava, nestačil se divit. Pětatřicetiletý slovenský útočník Marek Hovorka absolutně odmítá verzi, že jedním z důvodů ukončení kontraktu měl být incident se spoluhráčem Ondřejem Matýsem během pátečního extraligového duelu se Zlínem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dnes už bývalý útočník Pardubic Marek Hovorka.

Článek

Hovorka do Pardubic zamířil v průběhu minulého ročníku z ruského Vladivostoku a v baráži o extraligu měl díky devíti bodům v devíti zápasech velkou zásluhu na tom, že se Dynamu podařilo zachránit příslušnost v nejvyšší soutěži.

V aktuální sezoně už tak produktivní nebyl, souží se ale celé Pardubice. S šesti kanadskými body za tři góly a tři asistence přesto byl pátým nejproduktivnějším hráčem Východočechů. Ti ale v sobotu oznámili, že s vicemistrem světa z roku 2012 končí spolupráci.

Když pak byl den poté po prohře 2:3 v Kladně trenér Bělohlav tázán na příčiny Hovorkova odchodu, nestačil se hráč divit. „Měl špatný vliv na mužstvo, v pátek proti Zlínu došlo i na jeden incident. Jeho výkony neodpovídaly postavení, které v týmu měl. Chybět nám nebude," spustil Bělohlav.

„Samozřejmě mě to zaskočilo, protože Pardubice mi přirostly k srdci. Teď cítím velkou křivdu, že se na mě hází taková špína. Vůbec nevím, z jakého důvodu... Ale strašně mě to mrzí a zklamalo," přiznává Hovorka pro hokej.cz.

Incident se spoluhráčem Matýsem razantně vylučuje. „Tomu se musím smát, protože nic takového nevzniklo. A pokud to někdo tvrdí, poprosil bych nějaký důkaz. Tohle jsou totálně vymyšlené věci," zuří slovenský forvard, jenž v české extralize v minulosti nastupoval i za Ústí nad Labem, Mladou Boleslav, Kladno, Spartu, Karlovy Vary a Chomutov.

„Jak se říká, pro dobrotu na žebrotu," řekl rodák z Dubnice nad Váhom, jemuž jeho konec hodně připomněl ten Tomáše Rolinka. „S Tomášem a se mnou to mělo podobný průběh, takže nevím, co si mám o tom myslet."

Hovorka aktuálně trénuje s pardubickými juniory a zatím netuší, kde bude v kariéře pokračovat. „Momentálně jsem z toho všeho tak znechucený a v takovém rozpoložení, že nedokážu odpovědět.

Reklama

Související témata: