Hlavní obsah

Kometě se vrací útočné eso. Mueller je připraven hrát

Brno/Praha

Do extraligového týmu Komety Brno se vrátil její elitní střelec Peter Mueller, který se zranil v polovině října v zápase v Olomouci a s ramenem se léčil doma v USA. Jednatřicetiletý hokejista je nyní zpět v Brně, naplno trénuje s mužstvem a je připraven naskočit do soutěže. Teoreticky by mohl hrát už v pátek v Plzni, ale nechce nic uspěchat.

Foto: Profimedia.cz

Do sestavy Komety Brno se vrátil její elitní střelec Peter Mueller

Článek

Do karet Muellerovi hraje blížící se reprezentační přestávka, v níž může dohnat tréninkové manko. "Vracím se na led s prvním týmem, budu už trénovat se spoluhráči. Budu chodit na klasické každodenní tréninky a uvidí se," uvedl Mueller pro klubový web.

S poraněným ramenem na operaci nemusel, svůj zdravotní stav konzultoval s lékaři Colorada Avalanche, kde dříve hrával. "Zavolal jsem jim a celou situaci jim vysvětlil. Když jsem přiletěl do Denveru, tak jsem neztrácel čas, hned další den jsem za nimi zamířil. Pracovali jsme společně na celkovém zlepšení, mám s nimi dobrý vztah," řekl Mueller.

"Hodně jsem rehabilitoval a cvičil v posilovně, ale opatrně, abych to nepřehnal. Rehabilitace byla úspěšná a pomohla mi vrátit se na úroveň, kde jsem byl. Teď jsme v bodě, kdy můžu otestovat svoji skutečnou sílu a v posilovně zvedat těžké váhy," řekl čerstvý otec dcery.

Mueller odehrál v této sezoně extraligy devět utkání, v nichž dal jeden gól a na pět branek přihrál. V minulém ročníku byl s Petrem Holíkem a Martinem Zaťovičem členem elitního brněnského útoku, v kanadském bodování získal 45 bodů s bilancí 24+21.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice