Hlavní obsah

Nový kouč Pardubic připustil návrat útočníka, jehož Dynamo vyhodilo

Praha

Když se Milan Razým v tomto týdnu stal novým hlavním trenérem hokejistů Pardubic, připustil, že uvažuje o návratu útočníka Marka Hovorky. Toho Marka Hovorky, s nímž Dynamo před čtyřmi týdny ukončilo spolupráci, protože měl mít podle dnes již odvolaného kouče Radka Bělohlava špatný vliv na mužstvo. Tahle varianta ale nakonec padla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Marek Hovorka se do Pardubic nevrátí.

Článek

„S Markem jsme se sešli a vyhodnotili celou situaci, kvůli které byl z týmu vyřazen. S vedením klubu a Markem jsme se domluvili, že se k týmu zpět nepřipojí," uvedl Razým bez bližších podrobností pro web Pardubic, které se v extraligové tabulce nacházejí na posledním místě.

Hovorka, slovenský vicemistr světa z roku 2012, zamířil do Pardubic v průběhu minulého ročníku z ruského Vladivostoku a v baráži o extraligu měl díky devíti bodům v devíti zápasech velkou zásluhu na tom, že se Dynamu podařilo zachránit příslušnost v nejvyšší soutěži.

„Hovorka měl špatný vliv na mužstvo, v utkání proti Zlínu došlo i na jeden incident. Jeho výkony neodpovídaly postavení, které v týmu měl. Chybět nám nebude," říkal Bělohlav před necelým měsícem.

„Samozřejmě mě to zaskočilo, protože Pardubice mi přirostly k srdci. Cítím velkou křivdu, že se na mě hází taková špína. Strašně mě to mrzí a zklamalo," reagoval tehdy Hovorka pro hokej.cz s tím, že Bělohlavem zmíněný incident ve Zlíně (se spoluhráčem Matýsem) je zcela vymyšlená věc.

Reklama

Související témata: