Hlavní obsah

Útočník Fořt prodloužil ve Zlíně do roku 2024

Hokejový útočník Tomáš Fořt bude hráčem Zlína až do roku 2024. Sedmadvacetiletý reprezentant, který byl v minulém týdnu náhradníkem pro turnaj Channel One Cup, podepsal s Berany novou smlouvu na čtyři sezony. Kontrakt obsahuje klauzuli, podle níž bude moci od ročníku 2021/22 odejít do zahraničí v případě zajímavé nabídky. Extraligový klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Michal Jordán (vpředu) a Tomáš Fořt přichází na sraz hokejové reprezentace v Praze.

Článek

Fořt je pevným článkem zlínské sestavy od sezony 2017/18, v prvním týmu ale debutoval už v ročníku 2011/12. V extralize odehrál 203 zápasů a zaznamenal 69 bodů za 36 gólů a 33 asistencí, sezonu 2016/17 strávil v Olomouci. V úvodu aktuální sezony Beranům chyběl, protože se zranil v generálce a musel na operaci s ramenem. Teď už má na kontě deset zápasů a čtyři góly.

"Už ukazuje, že bude klíčovým hráčem. Měl by se stát základním stavebním kamenem i pro příští sezony," uvedl generální manažer Beranů Martin Hosták. "Chtěl jsem dlouhodobou smlouvu a jsem strašně rád, že s tím klub sám přišel," konstatoval Fořt. V reprezentačním áčku debutoval v minulém ročníku, v sedmi zápasech si připsal pět bodů a byl v širším výběru pro mistrovství světa.

Reklama

Související témata: