Hlavní obsah

Sparta - Třinec 3:2Hokejisté Sparty potřetí udolali Třinec, zářil uzdravený Růžička

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Růžička 1 : 0
21. Stránský 1 : 1
24. Růžička 2 : 1
39. Forman 3 : 1
53. Kundrátek 3 : 2
Záznam online reportáže

čtkČTK
Aktualizováno

Hokejisté Sparty porazili v zápase 29. kola extraligy Třinec 3:2 a úřadujícího mistra udolali potřetí v sezoně. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel útočník Vladimír Růžička, jenž se vrátil do sestavy Pražanů po zdravotních problémech.

Článek

V úvodu zápasu byli nebezpečnější hosté, Marcinko však z dobré pozice nemířil přesně. Sparta se v útočném pásmu poprvé výrazněji usadila až v 5. minutě, pozorný Štěpánek ale držel nerozhodný stav.

Skóre se poprvé měnilo až ve 13. minutě, kdy při hře čtyři na čtyři tečoval Poláškovo nahození od modré čáry Růžička a překonal třineckého gólmana.

Sparta měla převahu, na začátku druhé třetiny však Oceláři v první přesilové hře vyrovnali. Zasloužil se o to důrazný Szturc, který si tak připsal premiérový gól v třineckém dresu.

Pražané si však v následné početní výhodě vzali vedení zpět. Formanovu akci zakončil opět Růžička. Domácí byli lepší, třetí branky se však dočkali až v závěru druhé dvacetiminutovky, kdy se při Kundrátkově vyloučení prosadil Forman.

Ve 42. minutě byl blízko snížení Polanský, Machovský byl ale připraven. Oceláři postupně převzali aktivitu, byli nebezpečnější a nakonec se jim podařilo snížit. Vyrovnat ale i přes závěrečnou power play již nedokázali.

Třinec se v extralize představí znovu až 5. ledna v Karlových Varech po návratu ze Spenglerova poháru.

Sparta Praha - Oceláři Třinec 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. V. Růžička (Piskáček, Polášek), 24. V. Růžička (Forman), 39. Forman (Pech, Blain) - 21. Szturc, 53. Adamský. Rozhodčí: Bejček, Hodek - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:6, navíc Marcinko (Třinec) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 11 839.
Machovský - Jurčina, T. Dvořák, Piskáček, Polášek, Blain, Kalina - Rousek, Sukeľ, Říčka - Řepík, Tomášek, Smejkal - Forman, Pech, Kudrna - Pšenička, V. Růžička, Vitouch. Trenér: Krupp.
Štěpánek - Roth, Gernát, M. Doudera, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, Haman - M. Stránský, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Martynek, Polanský, Adamský - Szturc, Š. Novotný, Hrňa. Trenér: Zadina.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice