Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Brno PP 5:4Lunter rozhodl v prodloužení o výhře Mladé Boleslav nad Brnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Mueller 0 : 1
22. Bičevskis 1 : 1
28. Skalický 2 : 1
32. Mueller 2 : 2
32. Najman 3 : 2
41. Holík 3 : 3
47. Vincour 3 : 4
49. Klepiš 4 : 4
62. Lunter 5 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v utkání 29. extraligového kola Brno 5:4 v prodloužení. O čtvrté porážce Komety z posledních pěti utkání rozhodl v čase 61:39 Mário Lunter. Hostům k úspěchu nepomohlo ani povedené vystoupení útočníka Tomáše Vincoura, který zaznamenal čtyři body za gól a tři asistence. Po nahrávce si kuriózně připsali oba gólmani Gašper Krošelj a Karel Vejmelka.

Článek

Více šancí měli v první polovině úvodní třetiny hosté, ale Krošelj si poradil se všemi pokusy hostů včetně dvou nebezpečných střel Vincoura. Vejmelka měl na druhé straně nejvíc práce se střelou Kousala. Další ohrožení si pro Vejmelku připravil jeho spoluhráč Mueller, který nebezpečně srazil přihrávku Luntera na vlastní branku.

Zatímco v první třetině se diváci branky nedočkali, v úvodních dvou minutách druhé části padly hned dva góly. Skóre otevřel dorážkou vlastní střely Mueller, na druhé straně přispěchal s odpovědí Bičevskis. A za chvíli bylo v domácích řadách ještě veseleji, když Bruslaře poslal do vedení v přesilovce Skalický dorážkou Ševcovy dělovky od modré čáry.

Jenže stejně dobře naložili s přesilovkou za čtyři minuty i hosté, když se podruhé v zápase prosadil Mueller. Než stačil hlasatel ohlásit střelce druhé branky Komety, už opět vedli domácí. Kombinaci čtvrté mladoboleslavské formace zakončil Najman.

Ze třetí třetiny uběhlo 35 vteřin a bylo opět vyrovnáno, když se z pravého křídla trefil Holík. Strhující podívaná pokračovala i nadále - Kometu dostal do vedení v přesilovce Vincour, ale tentokrát našli odpověď domácí, když se po vyhraném buly trefil Klepiš.

Další branka už v základní době nepadla, a tak se diváci dočkali prodloužení. V něm se o vítěznou trefu postaral slovenský útočník Lunter.

Mladá Boleslav - Brno 5:4 PP (0:0, 3:2, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Bičevskis (Pláněk, Krošelj), 28. Skalický (Ševc), 32. Najman (P. Kousal), 49. Klepiš (A. Zbořil), 62. Lunter (Najman) - 21. Mueller (Vincour, P. Holík), 32. Mueller (Vincour, Vejmelka), 41. P. Holík (Vincour, Gulaši), 47. Vincour (P. Holík, O. Němec). Rozhodčí: Lacina, Pražák - Komárek, Frodl. Vyloučení: 6:5, navíc Jeglič (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 3683.
Krošelj - Ševc, Kurka, Dlapa, Pláněk, Hrbas, Fillman - Klepiš, A. Zbořil, R. Zohorna - J. Stránský, Bičevskis, Lunter - Šťastný, Jeglič, Skalický - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.
Vejmelka - O. Němec, Bartejs, Baranka, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec - Mueller, P. Holík, Vincour - Svačina, Plekanec, Horký - Kucsera, Lev, Orsava - Kratochvíl, Kusko, Jenyš. Trenér: Zábranský.

Reklama

Související témata: