Hlavní obsah

Marcinko a Claireaux dostali v extralize trest na jeden zápas

Aktualizováno

Útočníci Tomáš Marcinko z Třince a Valentin Claireaux ze Zlína dostali od disciplinární komise extraligy shodně trest na jedno utkání. Slovák Marcinko byl suspendován za zákrok z nedělního 22. kola v duelu na ledě Sparty na obránce Jana Piskáčka a Francouz Claireaux se ve stejném dějství provinil v duelu s Olomoucí faulem na útočníka Jana Bambulu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tomáš Marcinko z Třince a Michal Barinka z Kladna během extraligového utkání.

Článek

Jednatřicetiletý Marcinko fauloval Piskáška ve 27. minutě a dostal za zásah do oblasti hlavy nebo krku od sudích Lukáše Bejčeka a Pavla Hodka trest na dvě plus deset minut.

"Záměrně udeřil po předchozím souboji protihráče holí drženou v obou rukou do obličeje," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Viktor Ujčík. Při stanovení výše trestu přihlédl k tomu, že Piskáček utkání dokončil a že Marcinko nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Michal Barinka z Kladna a Tomáš Marcinko z Třince.

Trest si Marcinko odpyká až v neděli 5. ledna v duelu v Karlových Varech, protože ode dneška startují Oceláři na Spenglerově poháru v Davosu. V této sezoně si Marcinko připsal ve 26 utkání extraligy 19 bodů a s 11 góly se dělí o pozici druhého nejlepšího střelce v týmu.

Osmadvacetiletý Claireaux fauloval Bambulu v 35. minutě a rozhodčí Tomáš Horák a Jakub Šindel mu udělili rovněž trest na dvě plus deset minut za zásah do hlavy nebo krku.

"Vedl svůj zákrok mimo zorný úhel protihráče a jako tzv. třetí hráč v souboji, neboť soupeř byl vázán soubojem o kotouč s Tomášem Žižkou. K úderu do hlavy nedošlo přímo při střetu, při němž byla zasažena paže, ale až následně při pádu na mantinel, zákrok byl nicméně veden vědomě, se značnou intenzitou a po předchozím zrychlení," uvedl Ujčík a také přihlédl k tomu, že Bambula duel dohrál a Claireaux se provinil v extralize poprvé.

Claireaux přišel do Zlína až v polovině října, přesto už je se 14 body za osm branek a šest asistencí z 18 utkání třetím nejproduktivnějším hráčem týmu. Chybět bude Beranům v dnešním duelu v Plzni.

Reklama