Hlavní obsah

Udělám maximum, abych si brněnské fandy získal na svou stranu, vzkazuje Rákos

Brněnští hokejisté oslavili návrat do své arény po téměř čtyřech týdnech triumfem 5:3 v prestižním extraligovém duelu nad Spartou. Na jejich vítězství nad odvěkým rivalem se přihrávkami na gól podíleli také útočník Daniel Rákos, který přišel do Komety z Hradce Králové výměnou za Lva, i uzdravený Martin Erat, jenž se do mužstva vrátil po operaci plotýnek, a ve svém premiérovém utkání v tomto ročníku nejvyšší soutěže si připsal jednu asistenci.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva brankář Sparty Jakub Sedláček, Matúš Sukeľ ze Sparty a Daniel Rákos z Brna.

Článek
Fotogalerie

„O tom, že se mám přesunout do Brna, jsem se dozvěděl v pondělí. Kvůli tomu jsem měl hodně hektické Vánoce, ale nové angažmá jsem zahájil výhrou, a tak jsem hrozně spokojený," líčí Rákos, který stihl s novým týmem jediný trénink a předzápasové rozbruslení. „Musím za pochodu vstřebávat spoustu nových věcí. Snažil jsem se co nejlíp dodržovat taktické pokyny. Nějakých chyb jsem se asi dopustil, ale věřím, že se budu postupně zlepšovat," plánuje.

Jako protihráč nebyl Rákos u fanoušků Komety kvůli někdy až přehnané agresivitě rozhodně v oblibě. „Udělám maximum, abych si je teď získal na svou stranu. To, čím jsem se v minulosti prezentoval v utkáních proti Brnu, budu teď dělat pro Kometu," vzkazuje. „Jsem v ambiciózním klubu a hned jsem dostal na ledě hodně prostoru, takže jsem změnu přijal pozitivně," svěřuje se.

Noví spoluhráči ho prý v kabině přijali dobře. „Veškeré potyčky a pošťuchování pro mě vždycky skončily se závěrečnou sirénou. Nikdy jsem nic netahal mimo led," dušuje se Rákos.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Tomáš Malec, Petr Holík, Martin Zaťovič a Pavel Jenyš z Brna se radují z gólu.

Při jeho novém týmu stálo obrovské štěstí ve 42. minutě, kdy gólman Komety Vejmelka odjel při signalizované přesilovce za stavu 4:3 na střídačku, a Vincour trefil nepřesnou přihrávkou z útočné třetiny přes celé kluziště tyčku vlastní branky. „To se občas stane. Stáli při nás v tom momentě všichni svatí," komentuje kuriózní moment autor dvou brněnských gólů Jan Hruška.

Sparťané přiznávali, že za Kometou zaostali v důrazu. „Šancí jsme si vytvořili dost, avšak v koncovce se nám moc nevedlo. Domácím jsme naopak dovolili dvakrát skórovat z předbrankového prostoru, v němž bychom měli jednoznačně kralovat my," štve útočníka Pražanů Lukáše Pecha.

Reklama

Související témata: