Hlavní obsah

Karlovy Vary - Sparta 3:5Pražané rozhodli dvěma góly během 27 sekund a vrací se na první místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Beránek 1 : 0
11. Rousek 1 : 1
14. Dvořák 1 : 2
22. Beránek 2 : 2
24. Řepík 2 : 3
36. Flek 3 : 3
44. Tomášek 3 : 4
44. Říčka 3 : 5
Záznam online reportáže

lik, panČTKSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Sparty vyhráli v předehrávce 33. kola extraligy v Karlových Varech 5:3 a posunuli se do čela tabulky o bod před Liberec, který má ale čtyři zápasy k dobru. Pražané porazili Energii posedmé za sebou a před sobotním utkáním pod širým nebem v Drážďanech proti Litvínovu ukončili sérii čtyř venkovních porážek.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva brankář Sparty Matěj Machovský a Jiří Černoch z Karlových Varů.

Článek
Fotogalerie

Vstup do utkání vyšel lépe Energii, která se už po 68 sekundách ujala vedení. Polák z rohu hřiště ideálně uvolnil Beránka, který zblízka překonal Machovského. Další možnost měl Flek, ale na sparťanského gólmana nevyzrál.

Sparta smazala ztrátu v polovině úvodního dějství, kdy z pravé strany z úhlu překonal Novotného Rousek. Ve 14. minutě už Pražané vedli. Novotný ještě zakročil při průniku Dvořáčka, ale na Dvořákovu dorážku už nestačil.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Skrumáž před karlovarskou brankou.

Ve 23. minutě se domácí dočkali vyrovnání. Beránek se z levé strany natlačil před Machovského a překonal jej bekhendovým blafákem. Za 85 sekund Sparta opět vedla. Smejkal vyslal do úniku kapitána Řepíka, který prostřelil Novotného a navázal na své dvougólové představení ze sobotního domácího utkání s Litvínovem.

Západočeši se ubránili při vyloučení Šafáře, který byl prvním potrestaným hráčem zápasu, a odpověděli ve 36. minutě. Smejkal fauloval unikajícího Fleka, který proměnil nařízené trestné střílení. Na Machovského vyzrál blafákem do bekhendu a zakončením mezi betony.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hráči Sparty se radují z prvního gólu, uprostřed jeho autor Lukáš Rousek.

Na začátku třetí třetiny kryl Machovský Emingerův pokus a ve 44. minutě vrátil Spartě vedení Tomášek, který poslal puk Novotnému mezi betony poté, co jej neodvrátil Gríger. Hned za 27 sekund po Formanově střele pojistil náskok týmu kouče Kruppa z dorážky Říčka. Pražané už si náskok do konce pohlídali a stav se nezměnil ani při dlouhé power play Energie.

Předehrávka 33. kola hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 3:5 (1:2, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. O. Beránek (V. Polák), 23. O. Beránek (T. Mikúš, V. Polák), 36. Flek z trestného střílení - 11. Rousek (A. Kudrna, Piskáček), 14. Tomáš Dvořák (Dvořáček, Košťálek), 24. Řepík (Smejkal, Piskáček), 44. Tomášek (Rousek, Smejkal), 44. Říčka (Forman). Rozhodčí: Hradil, Obadal - Komárek, Gerát. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 5537.
Karlovy Vary: F. Novotný - Graňák, Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Vondráček, Raška, Černoch - Kohout, Skuhravý, Koblasa. Trenér: Pešout.
Sparta: Machovský - Tomáš Dvořák, Košťálek, Piskáček, Blain, Kalina, Poizl - Řepík, Tomášek, Smejkal - Rousek, V. Růžička, A. Kudrna - Forman, Pech, Říčka - Dvořáček, Sukeľ, D. Vitouch. Trenér: Krupp.

Reklama

Související témata: