Hlavní obsah

Léčba u konce! Je čas bombastického návratu? Nejhorší mám za sebou, věří elitní gólman

Ostrava

Konec léčby! To ano. Ale začátek lepších časů? To se uvidí. Jisté je, že elitní brankář Patrik Bartošák se už znovu ocitl na ledě. A po listopadovém přerušení kariéry se podle všeho znovu shání po tom, kdy a kde by zase chytal. Jeho návrat na led může být novoroční bombastickou senzací. Ale kde? To zatím není jasné.

Foto: Milan Malíček, Právo

Patrik Bartošák na snímku z dob, kdy mířil na sraz reprezentace.

Článek

Co zažíval v minulých týdnech? „Léčil jsem se na specializované klinice. Uvědomoval jsem si, že situaci musím řešit. Snažil jsem se být trpělivý a přesně plnit pokyny odborníků. Nyní mám léčbu za sebou, podle lékařů nic nebrání tomu, abych se vrátil k hokeji," cituje Bartošáka web hokej.cz.

Gólman v polovině listopadu přerušil kariéru, přiznal psychické problémy, a po rozvázání smlouvy s Třincem podstoupil léčbu.

Po nějakých šesti týdnech někdejší reprezentační brankář opatrně hlásí návrat. „Věřím, že nejhorší mám za sebou. Od lékařů jsem dostal souhlas, že mohu začít trénovat," naznačuje účastník olympiády 2018, že zvolna dělá první kroky k tomu, aby se zase ocitl v ostrých bitvách.

Zatím zkusil trénovat s vítkovickými juniory. Právě z ostravského klubu před touhle sezonou přešel do Třince s vyhlídkami na post brankářské jedničky. Osobní problémy ale jeho plány pozměnily. „Bojuji s psychickým onemocněním, které jsem bohužel řešil v kombinaci s alkoholem. Dočasně přerušuji kariéru a podstoupím léčbu," uvedl v listopadovém prohlášení, po kterém ho čekala intenzivním léčba.

Vánoční svátky už strávil s rodinou. „Cítím se velice dobře, věřím, že mi léčba pomohla. Na spoustu věcí se teď dívám jinak. Pevně věřím, že špatné období je definitivně za mnou."

Cítí ale, že k návratu potřebuje čas. „Ale mám ohromnou chuť zase makat. Hokej mi hrozně chyběl," tvrdí pro hokejový web. Měsíc a půl nestál v bráně, přes tuhle pauzu, by rád chytal ještě v téhle sezoně.

Je to reálné? A kde? „Patrik je silný člověk. Nepochybuji o tom, že velkou pílí manko dožene. Jakmile to bude aktuální, začneme řešit jeho další angažmá. Jsem si jistý, že chytat nezapomněl. Pořád je v optimálním věku. Problémy, které měl, aktivně překonal, k věci se postavil čelem. Nevidím důvod, proč by se zase nemohl do vrcholového hokeje vrátit," říká pro hokej.cz agent Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Reklama

Související témata: