Hlavní obsah

Kubát se těší na skvělou kulisu, Jarůšek se obává deště. Bylo by to asi jako v autě, říká

Litvínov

Po letním návratu z Vladivostoku do Litvínova má ke spokojenosti daleko. Obránce Karel Kubát zatím prožívá spletitou sezonu, v říjnu byl na šest týdnů z výkonnostních důvodů dokonce vyřazen ze sestavy. Sobotní velkolepá show pod širým nebem mu ale náladu trochu vylepší.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Litvínova trénovali 3. ledna 2020 na Rudolf Harbig Stadionu v Drážďanech před sobotním utkáním pod širým nebem proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Jedenatřicetiletý hokejista se těší na jedinečný zážitek, na fotbalovém stadionu v Drážďanech si stejně jako řada ostatních připomene dětská léta. „Haly tehdy nebyly uzavřený. V Povrlech, kde jsem začal hrát hokej, je taky otevřený led," vzpomínal Kubát.

Na Open Air Game dojde v české nejvyšší soutěži počtvrté v historii, vůbec poprvé ale hráči zabojují o body v zahraničí. Stánek místního Dynama pojme více než 32 tisíc diváků a očekává se, že padne divácký rekord české extraligy. Nejvíc fanoušků doposud dorazilo před čtyřmi lety, v aréně za Lužánkami sledovalo utkání pod širým nebem mezi Brnem a Spartou 21 500 diváků.

„Pokud přijde třicet tisíc lidí, bude to fakt krásná atmosféra," tvrdil Kubát. Zároveň je napjatý, v jakých podmínkách se večerní bitva mezi Litvínovem a pražskou Spartou odehraje. „Kdyby přišla sněženice nebo vánice, asi bychom se tam všichni navzájem hledali. Hlavně ať neprší," přeje si. Právě deštivé počasí však meteorologové na sobotu odpoledne předpovídají.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karel Kubát z Litvínova na archivním snímku.

„Co jsem to tak sledoval, tak to bude chtít asi pláštěnku. Déšť by byl určitě velkou komplikací, bylo by to asi jako v autě. Kdyby nám zmoklo plexisklo, tak bychom asi moc neviděli. Kdybychom zmokli a do toho byla ještě zima, tak by asi nebylo nic moc příjemného mrznout na střídačce," vykládal po pátečním tréninku v Drážďanech útočník Vervy Richard Jarůšek.

Přívětivější počasí by uvítal i trenér Severočechů Vladimír Kýhos. „Když jsme před lety hráli pod otevřeným nebem v Litoměřicích a zapršelo, měli jsme rázem o dvacet kilo víc. Samozřejmě to ale byly tehdy ještě filcové věci, to bylo horší. Já ale pevně doufám, že se počasí umoudří a déšť nebude," doplnil.

Očekávaný duel začne na Stadionu Rudolfa Harbiga od 19.30 hodin. Zajímavostí budou průhledné mantinely, kolem hrací plochy nebudou reklamy a ani ochranné sítě.

Jak dopadne zápas pod širým nebem mezi Litvínovem a Spartou?
Litvínov vyhraje v základní hrací době
43,8 %
Litvínov zvítězí v prodloužení nebo po nájezdech
5,5 %
Sparta vyhraje v prodloužení nebo po nájezdech
4,8 %
Sparta zvítězí v základní hrací době
45,9 %
Celkem hlasovalo 146 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice