Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 4:1Liberec zdolal Olomouc a vyhrál doma podesáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Lenc 1 : 0
28. Musil 2 : 0
44. Bulíř 3 : 0
59. Klimek 3 : 1
60. Ordoš 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce zdolali ve 34. kole extraligy Olomouc 4:1 a připsali si doma desátou výhru za sebou. Druzí Bílí Tygři se přiblížili vedoucí Spartě na rozdíl jednoho bodu a navíc mají ještě tři zápasy k dobru. Hanáci ani potřetí v sezoně s Libercem nedokázali bodovat.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Dominik Hrachovina měl proti Olomouci čisté konto na dosah

Článek

Domácí začali zostra a v první gólové šanci se objevil Hanousek, Konrád ale předvedl výborný zákrok lapačkou. Poradil si také s šancí Vlacha. V šesté minutě už Bílí Tygři dostali do vedení. Hudáček zachytil Švrčkovu chybnou rozehrávku a krásnou přihrávkou našel Lence, který střílel do zcela odkryté branky.

Poté se osmělili také hosté a Hrachovina měl plné ruce práce s šancí Knotka. Liberecký brankář si následně poradil také s akcí Kořenka. V závěru první třetiny byli Hanáci blízko vyrovnání, Klimek však v obrovské šanci trefil pouze tyč.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili aktivněji Olomoučtí a Hrachovina musel řešit hned několik ošemetných situací. Tlak Hanáků však přibrzdil Klimkův faul a Severočeši nabídnutou možnost využili. Marosz se protáhnul kolem hrazení, posunul kotouč na Krenželoka, který viděl ještě lépe postaveného Musila a ten pohotovou ranou bez přípravy poslal Liberec do dvoubrankového vedení.

Třetí branku domácích mohl přidat hned vzápětí Hudáček, Konrád ale svůj tým podržel. Na druhé straně zahrozil Káňa, jehož rána se otřela o pravou tyč Hrachovinovy branky. Olomouc si poté zahrála v početní výhodě, k vážnějšímu ohrožení liberecké branky se ale nedostala.

Přesilovku měli na startu třetího dějství také domácí a vedlo se jim o poznání lépe. Po křížném pasu Hudáčka zvýšil na rozdíl tří branek Bulíř. Hosté mohli snížit z rychlého protiútoku, se střelou Knotka i dorážkou Olesze si ale poradil Hrachovina. Na libereckého brankáře si nepřišel ani z mezikruží střílející Nahodil.

Olomouc se i nadále snažila vstřelit kontaktní gól a pět minut před závěrečnou sirénou sáhla dokonce ke hře bez brankáře. Proti střele Dujsíka ale Hrachovinovi potřetí v utkání pomohla branková konstrukce. Poté už se ale hosté kýženého gólu dočkali, Káňovu střelu doklepnul za bezmocného Hrachovinu důrazný Klimek. Na konečných 4:1 ale upravil trefou do opuštěné branky Ordoš.

Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Lenc (L. Hudáček), 28. A. Musil (L. Krenželok, Marosz), 44. Bulíř (L. Hudáček, Šmíd), 60. Ordoš - 59. Klimek (J. Káňa). Rozhodčí: Lacina, Úlehla - Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 6102.
Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Hanousek, Derner, Graborenko, Kunst - Průžek, Bulíř, Birner - Lenc, L. Hudáček, Marosz - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, A. Musil, J. Vlach. Trenér: Augusta.
Olomouc: Konrád - Valenta, Švrček, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, J. Knotek, Olesz - Kořenek, J. Káňa, Laš. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata: