Hlavní obsah

Posílené Vítkovice netají ambice

OSTRAVA

Po absenci v jarním play-off si hokejisté Vítkovic podobný krach v nové extraligové sezóně nepřipouští, i proto došlo v létě k zemětřesení v kádru. „Trenér Miroslav Fryčer mi řekl, že by potřeboval získat hlavně zkušené hráče. Dostal je a teď mají fanoušci právo očekávat úspěch. Rád bych tým viděl v horních patrech tabulky,“ říká vítkovický prezident Černík.

Článek

Vedle ostřílených reprezentantů Ujčíka, Proroka a Trnky týmu na startu sezóny pomohou i Marušák a Petrovický, byť oba po první čtvrtině zamíří do Švédska. „Chceme i s jejich přispěním soutěž dobře rozjet,“ uvažuje kouč Fryčer.

„Máme za sebou kvalitní přípravu včetně triumfu na Tatranském poháru a v plné síle i za předpokladu, že se budeme koncentrovat celých šedesát minut, jsme schopni porazit kohokoli,“ tvrdí Fryčer.

Vítkovice ale musí určit, zda do branky postaví Pince, či Pruska. „Chytat bude ten lepší, máme nejkvalitnější gólmanskou dvojici v extralize,“ napovídá kouči Černík.

Ideální sestava: Prusek (Pinc) - Trnka, Marušák, Barinka, Jurečka, Heš, Gulaši, Kuboš, Sedlák - Ujčík, Burger, Hubáček - R. Petrovický, Vala, Prorok -Weissmann, Šimíček, Krenželok - Tomášek, R. Hruška, Köhler.
Přišli: Prusek (b, Petrohrad/Rus.), Trnka (o, Plzeň), Heš (o, Trenčín/SR), Marušák (o, Djurgaarden/Švéd.), Ujčík (ú, Oulu/Fin.), Prorok (ú, Litvínov), R. Petrovický (ú, Leksand/Švéd.), Hruška (ú, Brno). Odešli: S. Hudec (o, Čechov/Rus.), Jasečko a Dresler (oba o, Plzeň), Chmelíř (o, Znojmo), Irgl (ú, Jaroslavl/Rus.), R. Procházka (ú, Znojmo), T. Káňa (ú, St. Louis/NHL).

Reklama

Související témata: