Hlavní obsah

Hokejisté Znojma chtějí s novou trenérskou dvojicí do play-off

ZNOJMO

S pěti posilami a novou trenérskou dvojicí vstoupí Znojemští Orli do nového ročníku hokejové extraligy a cílem Václava Sýkory s asistentem Pavlem Hynkem bude dovést mužstvo do play-off. Hlavní zbraní Orlů bude stejně jako v minulé sezóně osa zkušených hráčů, kterou tvoří brankář Jiří Trvaj, obránce Radim Bičánek a útočník Jiří Dopita.

Foto: SPORT.CZ

DEFAULT TITLE

Článek

"Chceme se hlavně prezentovat vyváženou hrou, při níž budeme využívat zkušenost tvořivých hráčů k ofenzivnímu tlaku na soupeře," řekl před sezónou trenér Znojma Václav Sýkora, který bude spoléhat na sehrané dvojice Dopitu s Pláškem nebo Erata s Hamanem. "Bohužel se nám v přípravě nepodařilo vyzkoušet ještě všechny další možnosti. Také se ještě musíme zaměřit na zvýšení produktivity při přesilových hrách," dodal Sýkora.

Nad Znojmem visí nejistota ohledně další budoucnosti. V závěru minulé sezóny prezident klubu Jaroslav Vlasák prohlásil, že nadcházející extraligový ročník bude ve Znojmě poslední. "Je pravda, že jsem něco podobného řekl. Ale před námi je nyní nová sezóna. Teď se touto problematikou nezabývám. Co bude po sezóně, se uvidí," uvedl pro ČTK Vlasák.

Novými hráči ve znojemském kádru jsou obránci Radim Tesařík z Třince a Lukáš Chmelíř z Vítkovic, útočníci Radek Procházka (Vítkovice), Tomáš Čachotský z Jihlavy a Tomáš Demel ze Vsetína. Přijít měl i útočník Tomáš Troliga z Prešova, který ale měl před zahájením přípravy na ledě vážnou autohavárii, je stále hospitalizován a zřejmě si už v této sezóně hokej nezahraje.

Příprava se Znojmu povedla

Znojemský kádr po sezóně vedle trenéra Miloslava Hořavy a asistenta Jana Votruby opustili David Nedorost (Beroun), Roman Němeček (Slavia) a Vladimír Říha (Jihlava), Lubomír Vaškovič zamířil do slovenské Senice.

V přípravě Znojemští z jedenácti zápasu sedm vyhráli. "Bilance je určitě z tohoto pohledu příznivá. Jsem spokojen s přístupem hráčů jak k tréninku, tak i k přípravným utkáním. V některých zápasech jsme se ale nedokázali koncentrovat. Například se Spartou a Slavií jsme zbytečně přišli o dvoubrankové vedení," poznamenal Sýkora.

Vedle dlouhodobě zraněného Troligy bude v úvodu sezóny Znojmu chybět i obránce Jan Švrček, který po zranění teprve začal s lehkým tréninkem.

Reklama

Související témata: