Hlavní obsah

Sparta zbrojí! Získala dvojnásobného medailistu z MS se zkušenostmi z NHL

Praha

Uvědomovali si, že po odchodu Adama Poláška do Tappary Tampere musejí do konce přestupního termínu posílit svou relativně mladou defenzivu. Hokejová Sparta si nakonec vybrala zkušeného sedmatřicetiletého finského obránce Villeho Koistinena, který poslední dva roky působil v Ingolstadtu v německé nejvyšší soutěži. Majitel stříbra a bronzu z MS, jenž má na svém kontě i 103 startů v NHL, podepsal s Pražany smlouvu do konce probíhající sezony.

Foto: Vladimír Koča - HC Sparta Praha

Ville Koistinen se sportovním ředitelem Sparty Petrem Tonem.

Článek

„Po odchodu Adama Poláška jsme potřebovali ofenzivně laděného beka. Jsme rádi, že jsme získali z Ingolstadtu právě Villeho Koistinena, bývalého reprezentanta s opravdu bohatými zkušenostmi, které se do naší mladé obrany budou v rozhodujících chvílích hodit. Je to nesmírně chytrý a tvořivý hráč, který bude dobře podporovat náš útok," pochvaluje si v tiskové zprávě sportovní ředitel Petr Ton, který rodáka z Oulu delší dobu sledoval.

Koistinen svou vlast reprezentoval na třech světových šampionátech – v roce 2007 získal s týmem Suomi stříbro, o rok později bronz. V letech 2007 až 2009 odehrál 103 zápasů ve slavné NHL za Nashville a Floridu, kde nastupoval i se současným kapitánem Sparty Michalem Řepíkem.

Po návratu do Evropy působil ve švédské Skelleftee, ruské Ufě, švýcarském Davosu a Langnau a naposledy dva roky v Ingolstadtu. Za něj v probíhajícím ročníku vstřelil ve 23 zápasech tři branky a připojil sedm asistencí.

„I v sedmatřiceti je to stále vynikající bruslař, má skvělou kondici, je na tom skvěle. Věříme, že v české soutěži dobře zapadne do naší sparťanské mozaiky a bude platnou součástí kádru," přeje si Ton.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice