Hlavní obsah

Třinec porazil Tygry, zářil Wolski. Vondrkův gól Pardubice nespasil, Jágrova trefa Kladnu nestačila

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince vyhráli v nedělním utkání 38. kola extraligy doma nad Libercem 4:3. Jednou trefou se blýskl kanonýr Ocelářů Wolski. Kometa Brno pak porazila plzeňské Indiány 5:2 i díky hattricku Martina Zaťoviče. Litvínov doma nestačil na Olomouc, prohrál 1:3 a připsal si sedmou porážku v řadě. Sparta doma vydřela výhru proti posledním Pardubicím až v prodloužení, za Dynamo se trefil při premiéře Michal Vondrka. Kladno padlo v Mladé Boleslavi 2:5, jeden gól Rytířů dal Jaromír Jágr. Vítkovice podlehly Karlovým Varům 0:3 a v této sezoně s nimi ještě nebodovaly. Hokejisté Hradce Králové pak zdolali doma Zlín 4:2.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Z gólu se radují třinečtí hokejisté (zleva) Wojciech Wolski, Milan Doudera a Lukáš Krajíček z Třince.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Třince si na domácím ledě vyšlápli na lídra tabulky a slaví vítězství. Pomohl jim k němu jedním gólem i kanadský útočník Wojtek Wolski, který je hvězdou Ocelářů. V pěti zápasech v české nejvyšší soutěži už nastřílel osm gólů a přidal i tři nahrávky. Navíc Wolski neproměnil v první třetině samostatný nájezd.

Hosté nabrali dvougólové manko už v první třetině a do konce zápasu jej nesmazali, i když na 3:4 snížili už ve 37. minutě. Další branka už ale nepadla a Třinec mohl slavit.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Liberecký hokejista Michal Bulíř sleduje, jak zasahuje v brance jeho spoluhráč Dominik Hrachovina.

Kometa Brno si před vlastním publikem poradila s plzeňskými Indiány. Největší podíl na vítězství měl autor hattricku - Martin Zaťovič. V 11. minutě poslal Kometu do vedení, necelé tři minuty před druhou přestávkou přidal uklidňující gól na 4:2 a své střelecké galapředstavení ukončil v čase 58:41 gólem do prázdné branky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl inkasuje gól.

Litvínov po krátkém vzplanutí v polovině soutěže opět upadá do letargie. Po domácím krachu s Olomoucí 1:3 zaknihovala Verva už sedmou porážku v řadě. S Hanáky, kteří naopak bodovali počtvrté za sebou, sice drželi těsné skóre 1:2, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Naopak v poslední minutě pojistil výhru hostů trefou do prázdné branky zkušený útočník Zbyněk Irgl.

Sparťané po skvělém prosinci herně trochu polevili, v sobotu prohráli ve Zlíně a o den později měli hodně práce s posledními Pardubicemi. Hosté navíc přivezli do hlavního města zkušenou posilu - útočníka Michala Vondrku, který je také poslal v O2 areně do vedení.

Pražané pak zápas po zásahu Tomáška dovedli do prodloužení, kde jim bod navíc vystřelil v 62. minutě útočník Pech.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lukáš Rousek ze Sparty a pardubický brankář Pavel Kantor v akci.

Vítkovice podlehly na domácím ledě Karlovým Varům 0:3 a dál zůstávají v bezprostředním ohrožení sestupem. Vítěznou branku Energie vstřelil Jakub Flek, pro nějž to byl jedenáctý gól v sezoně. Brankář Filip Novotný si připsal druhou nulu v ročníku. Západočeši i v třetím utkání proti Vítkovicím brali plný počet bodů.

Hradečtí hokejisté se pod trenérem Růžičkou prezentují skvělými výsledky v Lize mistrů, kde si v týdnu zajistili ceněnou finálovou účast, v extralize ale spíše paběrkují. V duelu se Zlínem přesto dosáhli na výhru 4:2. Východočeši k ní udělali rozhodující krok v prostřední dvacetiminutovce, kdy vstřelili tři branky. V úplném závěru jistil jejich vítězství trefou do prázdné branky Smoleňák.

Foto: David Taneček, ČTK

Lukáš Cingel z Hradce Králové a brankář Zlína Libor Kašík.

Mladá Boleslav sice přišla před duelem s Jágrovým Kladnem o kapitána Vondrku, přesto nad Rytíři vyhrála 5:2. Boleslav vedla už 4:1, ale pak se trefila kladenská legenda s číslem 68 na triku a hosté ožili. Chvíli před koncem ve snaze zdramatizovat zápas odvolali brankáře. Risk jim ale nevyšel a do odkryté klece inkasovali pátý gól.

38. kolo Tipsport extraligy
Třinec - Liberec 4:3
Branky: 6. Vrána, 15. Wolski, 18. Stránský, 33. Hrňa - 11. Hudáček, 32. Lenc, 37. Ordoš.
Brno - Plzeň 5:2
Branky: 11., 38. a 59. Zaťovič, 15. Horký, 20. Plekanec - 13. Gulaš, 33. Kantner.
Litvínov - Olomouc 1:3
Branky: 19. Petružálek - 8. Olesz, 18. Musil, 60. Irgl.
Sparta - Pardubice 2:1 v prodloužení
Branky: 33. Tomášek - 25. Vondrka.
Hradec Králové - Zlín 4:2
Branky: 23. Jergl, 28. Pavlík, 36. Šalda, 60. Smoleňák - 11. Honejsek, 26. Sedláček.
Vítkovice - Karlovy Vary 0:3
Branky: 28. Flek, 46. Kohout, 57. Polák.
Mladá Boleslav - Kladno 5:2
Branky: 49. a 58. Skalický, 17. Stránský, 19. Jeglič, 21. Šťastný - 38. Austin, 51. Jágr.

Reklama