Hlavní obsah

Třinec - Liberec 4:3Třinec vyzrál na Hrachovinu a vyhrál reprízu finále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Vrána 1 : 0
11. Hudáček 1 : 1
15. Wolski 2 : 1
18. Stránský 3 : 1
32. Lenc 3 : 2
33. Hrňa 4 : 2
37. Ordoš 4 : 3
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté zdolali doma ve 38. kole extraligy v repríze posledního finále Liberec 4:3. Pod výhru úřadujícího mistra se opět podepsal útočník Wojtek Wolski, jenž skóroval i ve svém pátém extraligovém utkání. Nasbíral v nich celkem 11 bodů (8+3). Vítězný gól si připsal Erik Hrňa. Statisticky nejlepší brankář soutěže Dominik Hrachovina, který v předchozím vzájemném utkání vychytal nulu, inkasoval od listopadového příchodu do Liberce poprvé čtyři góly.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Liberecký hokejista Michal Bulíř sleduje, jak zasahuje v brance jeho spoluhráč Dominik Hrachovina. Všemu přihlíží Wojciech Wolski z Třince.

Článek
Fotogalerie

První i druhá třetina byly bohaté na šance, což se promítlo i do skóre. Adamský ještě přečíslení dva na jednoho nezúročil, ale ze stejné herní situace udeřil Vrána po přihrávce Růžičky, jehož do brejku vyslal chybou Hanousek. Jakoby byli domácí hráči odměněni za fair play gesto, když chvíli předtím rozhodčí odvolali trest Ordoše za zákrok na Douderu.

Wolski mohl zvýšit z trestného střílení, které vybojoval Růžička. Třinecký útočník, který nastoupil po zranění Achillovy šlachy ke druhému utkání od posledního finále, se obtočil kolem Kotvana a v úniku ho nedovoleně hákoval Hanousek. Wolski se před týdnem zaskvěl v rozstřelu Forsbergovou kličkou a zkoušel podobný manévr, ale Hrachovina ho přečetl.

Aktivní Liberec vyrovnal zásluhou Hudáčka, který z mezikruží dorazil svou vlastní střelu. Štěpánkovi prošel puk mezi betony. Překlopit skóre mohl Ordoš, ale neuspěl z brejku dva na jednoho. Na druhé straně Růžička obral za brankou o puk Šmída, předložil ho Wolskému, který se z levého kruhu nemýlil. Třetí gól přidal Stránský tečí Gernátovy střely po buly.

Divoce začala i druhá třetina. Bulíře vychytal v úniku Štěpánek, vzápětí trefil domácí Vrána tyč. Brankovou konstrukci rozezvonil i hostující Marosz. Před Štěpánkem se ocitl sám Hudáček, ale puk do branky dostat nedokázal.

Liberec přesto snížil, pěknou kombinaci na jeden dotek zakončil v přesilové hře Lenc. Vzápětí kontroval Hrňa po výborném pasu Hrehorčáka. Liberec dal před odchodem do kabin opět kontaktní gól, když Ordoš tečoval Dernerovu střelu.

Třetí dějství ostře konstrastovalo s předchozími čtyřiceti minutami. Neurodila se ani jedna vyložená šance a Liberec nic nevymyslel ani v závěrečné hře bez brankáře.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 4:3 (3:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. P. Vrána (Martin Růžička), 15. Wolski (Martin Růžička), 18. M. Stránský (Gernát, Marcinko), 33. Hrňa (Hrehorčák) - 11. L. Hudáček (Lenc, Kotvan), 32. Lenc (Birner, Bulíř), 37. Ordoš (Derner, Birner). Rozhodčí: Hradil, Obadal - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 5140.
Třinec: Štěpánek - Krajíček, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Roth, Gernát - Martin Růžička, P. Vrána, Wolski - M. Stránský, Marcinko, Hrehorčák - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, Polanský, Adamský - Hrňa. Trenér: Varaďa.
Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Graborenko, Derner, Hanousek, Kotvan - Ordoš, Bulíř, Birner - Lenc, L. Hudáček, Marosz - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Rychlovský, A. Musil, J. Vlach. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata: