Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 2:3 PPPerníkáři nezvládli závěr, v prodloužení rozhodl Ševc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Šťastný 0 : 1
22. Ivan 1 : 1
39. Vondrka 2 : 1
59. Šťastný 2 : 2
65. Ševc 2 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 40. kole extraligy na ledě posledních Pardubic 3:2 v prodloužení a zabrali po dvou prohrách. Ještě necelé dvě minuty před třetí sirénou prohrávali hosté o gól, ale pak se podruhé trefil David Šťastný a poslal zápas do nastavení. V něm se dlouho hrálo bez větších šancí, až devět vteřin před koncem rozhodl Martin Ševc. Mladá Boleslav zvítězila nad Dynamem i ve čtvrtém utkání v sezoně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj.

Článek

První šanci zápasu měl sice brzy Poulíček, který zblízka přestřelil branku, ale jinak byli v útoku nebezpečnější hosté. Šťastného střílená přihrávka těsně minula spoluhráčovu hůl i branku a mimo tři tyče mířil také tečující Lunter. Soupeřovo zaváhání v rozehrávce následně nepotrestal Bičevskis, ale v 18. minutě mladoboleslavští hráči zmařili pardubické přečíslení a bleskový protiútok přesně zakončil Šťastný.

Dynamo vyrovnalo chvíli po přestávce, když se obránce Ivan dostal do takřka neřešitelného úhlu, ale zkusil zakončit a puk se štěstím zapadl do sítě. V další šanci už Krošelj pardubického Kousala vychytal.

Chvíli po polovině zápasu rozhodčí poprvé vylučovali a Mladá Boleslav měla zakrátko k dispozici 50 vteřin přesilovky pět na tři. Na Kantora létaly puky hlavně od modré čáry, nebezpečně pálili Skalický a Hrbas. A Mladoboleslavští mohli ve dvojnásobné přesile dokonce inkasovat, když Rolinkův únik hasil až Krošelj.

Vondrka ve velké šanci neuspěl

Mladoboleslavský brankář měl poté štěstí, protože Vondrkovi před takřka prázdnou brankou přeskočil puk hokejku. Pohnout s nerozhodným stavem mohl v oslabení Skalický, ale v brejku minul, a tak šly do vedení Pardubice. Vondrka tentokrát puk po Rolinkově přihrávce od zadního mantinelu procedil do sítě a zaznamenal tak gól proti svému bývalému týmu.

Dynamo se s těsným vedením v zádech nikam nehnalo a nechávalo tvořit soupeře. Mladá Boleslav se ale paradoxně k největší šanci dostala při oslabení, kdy Lunterovu střelu pokryl Kantor. Chvíli po vypršení trestu provětral Krošelje ranou bez přípravy Poulíček.

Tři minuty před sirénou mohl rozhodnout Mandát, jenže pálil přímo do brankáře a Mladá Boleslav trestala. Šťastný si našel puk mezi kruhy a dobře mířenou střelou poslal zápas do prodloužení.

V nastaveném čase se hra přelévala ze strany na stranu a oba brankáři si připsali několik jistých zákroků především po střelách z větší vzdálenosti. Když už se zdálo, že budou muset rozhodnout nájezdy, napřáhl mezi kruhy Ševc a ranou k tyči zajistil hostům druhý bod.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 2:3 v prodl. (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Ivan (Kusý, Harju), 40. Vondrka (Rolinek, Zacharčuk) - 18. D. Šťastný (Ševc), 59. D. Šťastný (Dlapa), 65. Ševc. Rozhodčí: Jeřábek, Veselý - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 7602.
Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, J. Kolář, Zacharčuk, Ivan, Holland, T. Voráček - Vondrka, R. Kousal, Mandát - O. Machala, Harju, Svačina - M. Látal, Poulíček, Kusý - Paulovič, Rolinek, Blümel. Trenér: Razým.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrdinka, Pláněk, Dlapa, Fillman, Hrbas - Lunter, A. Zbořil, Skalický - D. Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - J. Stránský, Bičevskis, G. Szturc - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: