Hlavní obsah

Karlovy Vary - Plzeň 4:0Karlovy Vary potvrdily, že se jim proti Plzni daří a vyhrály 4:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Pech 1 : 0
14. O. Němec 2 : 0
14. Melenovský 3 : 0
44. Kristek 4 : 0

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili v prvním západočeském derby letošní sezóny Plzeň 4:0 a potvrdili, že se jim proti regionálnímu soupeři daří. Naposledy s Lasselsbergerem prohráli v prosinci 2005. O své výhře Karlovy Vary rozhodly už v první třetině, ve které třikrát překonaly brankáře Romana Málka. Jeho protějšek Lukáš Mensator podruhé v sezóně udržel čisté konto.

Článek

Plzeň zkusila domácí Energii překvapit aktivním nástupem do utkání, ale už ve třetí minutě byl vyloučen Ludvík a Pech jeho faul potrestal. Hosté mohli srovnat krok také v početní výhodě, ale Řezníčkův a Bílkův pobyt na trestné lavice v gól nezužitkovali. Při vlastním oslabení však měl Lasselsberger blízko k vyrovnávací brance, Mensator však samostatný nájezd Divíška zlikvidoval.

V 15. minutě tak přišly hvězdné momenty domácích. Nejprve prostřelil Málka od modré čary Němec, o dvacet vteřin později za záda bezmocného plzeňského gólmana doklepl puk pohotový Melenovský a vyprodaný karlovarský stadión explodoval. Pohodou domácích mohl navíc zvýšit Skladaný, jeho střelu však Málek vyrazil na tyč.

Na přelomu první a druhé třetiny mohl hosty vrátit do hry Důras či v přesilové hře Divíšek. Kapitán Plzně však místo střely v dobré situaci zbytečně přihrával a celou akci tak zabrzdil. Mensatora nepřekonal ani nepřesně mířící Čakajík. Trenér Kučera se pokoušel probudit své mužstvo drobnými korekturami v sestavě, potřebný efekt to ale nepřineslo.

V permanenci byl naopak Málek, který měl největší zásluhu, že jeho tým prohrával jen o tři branky. Gólman, který v minulosti působil i v Karlových Varech, neinkasoval při 104 vteřiny trvající dvojnásobné přesilovce Energie. Ve 41. minutě poté Málek zlikvidoval i sólo Skuhravého a další šance domácích v úvodu třetí třetiny.

Drtivý nástup do závěrečné dvacetiminutovky nakonec měl i brankové vyústění. Ve 45. minutě dopravil puk za Málkova záda Kristek. Zdramatizovat derby mohla Plzeň při následných přesilových hrách, Mensatora však nedokázali hosté překonat ani při více než minutové výhodě dvou hráčů v poli. Karlovy Vary tak bodovaly i v šestém zápase sezóny, Plzeň naopak stále čeká na výhru v normální hrací době.

Energie Karlovy Vary - Lasselsberger Plzeň 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Pech (Řezníček), 15. Němec (Kraft), 15. Melenovský (Kristek), 45. Kristek (Melenovský). Rozhodčí: Mikula - Chytil, Bryška. Vyloučení: 12:11, navíc Matějovský 5 min. a do konce utkání, Divíšek (oba Plzeň) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4680 (vyprodáno).
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Duben, Mudroch, Grof, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Hluchý - Zucker, Pech, Milan Procházka. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Plzeň: Málek - Cartelli, Dresler, Jasečko, Čakajík, Benák, Dobrovolný, Nikolov, od 21. navíc L. Martinec - Důras, Vampola, Laš - Fabuš, Divíšek, Matějovský - Vlasák, Šindel, Ludvík - Dvořák, Kocman, M. Sýkora. Trenéři: Kučera a F. Černý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice