Hlavní obsah

Posila Litvínova se chce v extralize znovu ukázat

Posila doslova na poslední chvíli. Tak by se dal shrnout příchod hokejového útočníka Tomáše Pospíšila do Litvínova. V jeho dresu debutoval při pátečním vítězném extraligovém zápase v Pardubicích a domácím fanouškům se poprvé představil hned v neděli proti Třinci (2:3). Ze dvou vystoupení může mít smíšené pocity.

Foto: HC Verva Litvínov

Posla Litvínova Tomáš Pospíšil.

Článek

„V Pardubicích přišla výhra, takže to bylo super. A další kolo? Škoda, že jsme prohráli. Přitom jsme proti Třinci dali při prvním střídání gól. Zápas jsme odbojovali, bohužel to výsledkově nevyšlo. Navzdory tomu tým šlapal, akorát jsme nedokázali zakončit některé akce," ohlédl se Pospíšil. Bodová ztráta s Třincem ho pochopitelně mrzela.

„Očekával jsem lepší premiéru před domácím publikem. Takhle to nebylo moc extra, ale nedá se nic dělat," pokrčil rameny.

Do Litvínova přišel ze slovenské extraligy, kde hrál za Nové Zámky. „Tam se mi dařilo a ozvali se zástupci z české extraligy. Překvapilo mě, že zrovna Litvínov. Takový zájem mě zaujal. Jsem tady chvíli, ale chci klubu pomoci. Beru to i jako příležitost ukázat se zase v Česku. Myslím, že na extraligu mám a přišel jsem s touhou se prosadit," líčil Pospíšil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Litvínova se radují z gólu proti Třinci.

Zkušený útočník už působil v Třinci, pražské Slavii, Kometě Brno, Liberci, Mountfieldu Hradec Králové, v Chomutově a naposledy v extralize ještě na začátku sezony 2017/2018 v Mladé Boleslavi. Pak si vyzkoušel zahraniční angažmá v Bělorusku a Slovensku.

„Potřebuji si znovu zvyknout na české hokejové prostředí. Proti Třinci bylo těžké otočit nepříznivé skóre, protože Oceláři jsou silným týmem. Hrají takticky, drží střední pásmo a vycházejí i z dobré obrany. Teď máme v reprezentační přestávce možnost připravit se na další zápasy. Nastává důležitá fáze sezony, na kterou se musíme opravdu pečlivě přichystat," pohlédl Tomáš Pospíšil už do nejbližší budoucnosti.

Reklama

Související témata: