Hlavní obsah

Hokejový bek Vykoukal prodloužil smlouvu ve Spartě

PRAHA

Hokejový obránce Jiří Vykoukal bude působit v pražské Spartě až do roku 2010. Šestatřicetiletý bek totiž v minulých dnech prodloužil s vedením úřadujícího mistra kontrakt o další dvě sezóny. Sparta to ve čtvrtek oznámila na svých internetových stránkách.

Článek

"Jirka za poslední dvě sezóny patřil k nejproduktivnějším bekům extraligy a pro náš tým je to jeden z nejdůležitějších obránců. Zároveň je to profesionál v pravém slova smyslu, jde svým spoluhráčům příkladem," uvedl generální manažer Petr Bříza na adresu dvojnásobného světového šampióna z let 1996 a 1999.

Vykoukal se do Sparty vrátit v létě 2005, kdy ukončil angažmá ve Finsku. Velkou část základní části sezóny 2005/06 ze zdravotních důvodů vynechal, ale v play-off pomohl holešovickému týmu k nečekanému triumfu. Další sezónu už odehrál kompletní a v základní části se stal nejproduktivnějším obráncem soutěže. V play-off opět zvedl nad hlavu trofej pro vítěze.

"Bavil jsem se o pokračování kariéry doma s rodinou. Přišel za mnou můj devítiletý syn a řekl mi, že chce, abych dál hrál. Bral jsem jeho slova jako inspiraci k pokračování," řekl Vykoukal. Věří, že se mu ještě alespoň jednou podaří se Spartou extraligu vyhrát. "Budu rád, když budu moci kariéru zakončit ve Spartě nějakým úspěchem," dodal.

Reklama

Související témata: