Hlavní obsah

Vlasák prožil svůj bodově nejvydařenější zápas v plzeňském dresu

PLZEŇ

Hokejový útočník Tomáš Vlasák se v nedělním utkání 19. kola extraligy proti Karlovým Varům bodově probudil a s jedním gólem a dvěma asistencemi prožil svůj nejvydařenější zápas v plzeňském dresu. Po akcích trojnásobného mistra světa vstřelil Lasselsberger třetí a čtvrtý gól, Vlasák v 59. minutě z trestného střílení navíc pojistil výhru 6:3.

Foto: www.hcplzen.cz/Marek Chlupatý

Tomáš Vlasák v plzeňském dresu

Článek

"Začali jsme opravdu fantasticky. Moc nám to pomohlo do dalšího průběhu utkání. I když jsme ve druhé třetině soupeře trochu pustili do hry, dokázali jsme náskok pohlídat. Bylo vidět, že po skvělém začátku sezóny už teď nejsou Vary v takovém laufu," řekl po utkání novinářům Vlasák, který tentokrát nastoupil na pravém křídle třetího útoku ve společnosti Jakuba Šindela a Martina Adamského.

Kouč Kučera totiž přeskupil řady po nepovedeném pátečním představení ve Znojmě. "Nehráli jsme tam špatně, vytvořili jsme si i dost šancí, vymstily se nám ale chyby. Je důležité, že jsme tuhle bodovou ztrátu nahradili," spokojeně komentoval tříbodový zisk dvaatřicetiletý hokejista, který v 59. minutě uspěl při své oblíbené činnosti.

"Původně se mi na nájezd moc jít nechtělo. Přišel za mnou ale trenér Kučera a vyvolávali mě i lidé. Navíc byl stav 5:3 těsně před koncem, tak jsem do toho šel. Samozřejmě mě těší, že jsem se trefil," řekl Vlasák, jenž vsítil teprve třetí branku v sezoně.

Před nadcházející reprezentační pauzou se ale dostal do solidní formy. "Mně a Tomáši Divíškovi pomohl výborný perník, který nám upekla paní Kučerová před zápasem. Oba jsme dali góly, takže jí chci poděkovat," žertoval dobře naladěný Vlasák, který se těší na extraligovou přestávku.

"Teď máme dva dny úplné volno a poté se budeme zase připravovat na další zápasy," dodala největší letní posila, která si svou dosud chudou bilanci vylepšila v 19. zápase sezony na devět bodů za tři trefy a čtyři přihrávky.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín