Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 3:2Hokejisté Varů i pojedenácté doma bodovali, zdolali Zlín 3:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Melenovský 1 : 0
32. Balaštík 1 : 1
35. Košťál 2 : 1
38. Kristek 3 : 1
41. Rachůnek 3 : 2

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili ve středečním utkání 20. kola extraligy Zlín 3:2 a bodovali i v jedenáctém domácím duelu v této sezóně. Energie tak ukončila sérii tří porážek za sebou z období před reprezentační přestávkou, celek RI Okna naopak prohrál venku pošesté za sebou.

Článek

Domácí nastoupili v sestavě s posilami v útoku Padělkem a Bahenským, kteří nahradili zraněné Bílka a Krafta. Ve zlínské brance zaskočil za zdravotně indisponovaného Murína novic v týmu Biegl. Ten v úvodu nemusel při oslabení Energie čelit tlaku domácích, ale v 9. minutě lovil v oslabení puk ze sítě, když ještě kryl Kumstátovu dorážku, ale Melenovský zakončil do odkryté branky.

Následoval nápor Západočechů, ale zlínského gólmana nepřekonali Skladaný, Melenovský, Kristek ani Hanzlík. Hosté se potom ubránili při dvou přesilovkách Energie a v 17. minutě byl blízko vyrovnání Mokrejš, ale Mensatora nepřekonal. Zlín neuspěl ani v početní výhodě po zákroku kapitána Skuhravého na Mokrejše.

Před koncem druhé třetiny vstřelil gól Kristek

V druhém dějství ještě Zlín nezužitkoval Řezníčkovo vyloučení, ale při Kusmtátově trestu vyrovnal, když Mensatora překonal v 33. minutě Balaštík. Za tři minuty opět zaúřadovala elitní formace Karlových Varů a do vedení vrátil domácí svou teprve druhou trefou v sezoně Košťál, jehož uvolnil zpoza branky Kumstát. Ještě v závěru druhé části využil po Bieglově zaváhání druhou přesilovku Kristek.

Po Dobroňově faulu z konce druhé třetiny hrál Zlín na začátku té poslední v početní výhodě a sedm sekund před jejím vypršením z dorážky snížil Rachůnek. Mensatora pak prověřil Andrašovský, ale při Dubnově trestu se domácí bez potíží ubránili. Západočeši sice nevyužili k pojištění náskoku dvě početní výhody, přesto tříbodový zisk uhájili. Navíc závěrečných 99 vteřin hrál Zlín po špatném střídání v oslabení.

Energie Karlovy Vary - RI Okna Zlín 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Melenovský (Kumstát), 36. Košťál (Kumstát), 39. Kristek (Skladaný) - 33. Balaštík (Záhorovský), 42. Rachůnek (Mokrejš). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:2. Diváci: 2640.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Řezníček, Němec, Jiří Hanzlík, Grof, Duben, Prošek, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Skladaný - Bahenský, Padělek, Hluchý - Zucker, Pech, Milan Procházka. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Zubíček, Vosátko, Lučka, Klouček, Ďurák - Balaštík, Leška, Záhorovský - P. Barinka, F. Čech, Andrašovský - Kubiš, Balán, Rachůnek - M. Pšurný, Mokrejš, R. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.