Hlavní obsah

Vítkovice Turka nepřekonaly a prohrály v Budějovicích 0:2

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic potvrdili, že se jim daří v domácím prostředí, kde po výhře ve středečním utkání 20. kola extraligy nad Vítkovicemi 2:0 bodovali i podesáté v sezóně. Brankář Roman Turek udržel potřetí v sezóně čisté konto a o branky vítězů se postarali ve druhé třetině Jiří Šimánek a Michal Hudec.

Článek

Hrdinou úvodní desetiminutovky byl hostující brankář Prusek. Hrálo se převážně v obranném pásmu Vítkovic a zejména dělovka Gřegořka od modré čáry v páté minutě byla pro hostujícího brankáře hodně nebezpečná. Při dvojnásobném trestu Ovčačíka měli domácí velký tlak, ale strážce vítkovické svatyně si poradil se střelami Hudce i Sičáka a vychytal také Brabence, který se zmocnil puku po chybě Tomáška a pokusil se o blafák.

Obraz hry se částečně změnil poté co při Hüblově vyloučení Hübla hostující Petr Hubáček projel kolem obránce Tomana a rozduněl tyčku za Turkovými zády. Brankář Turek následně jen s obtížemi vyrazil Ujčíkovu střelu a velké štěstí při něm stálo také po výpadu dvojice Ujčík, Ovčačík. Těsně před první sirénou vypálil od modré domácí Sičák, ale puk se odrazil od Pruska těsně vedle branky.

V úvodu prostředního dějství poskakoval kotouč po střele Sailera v blízkosti brankové čáry hostí, po konzultaci sudího Mináře s videorozhodčím ale zůstal stav bezgólový. Střelou zápěstím pak sice zahrozil vítkovický Köhler, aktivita však byla především na holích Jihočechů. Po slibných šancích Hudce a Kůrky domácí svoji jízdu zbytečně zpomalili trestem za špatné střídání, ale hosté nedokázali v přesilovce otevřít skóre ani po sólovém nájezdu Tomáška.

Šimánek otevřel skóre zápasu

Naopak Šimánek v polovině zápasu zblízka překonal Pruska, když obrana Vítkovice totálně zaspala. O dvě minuty později mohl zvýšil Frolo, jenž naskočil na led z trestné lavice a převzal pas od Gřegořka, puk po jeho střele propadl Pruskovými chrániči, ale skutálel se těsně vedle pravé tyčky. Autorem druhého gólu se stal Hudec, který se trefil ranou z voleje po Brabencově zadovce.

Brzy po druhé obrátce zaměstnal Turka střelou z levého křídla Ujčík a dal tím signál k očekávanému tlaku Moravanů. Ti se však s každým přenesením hry do útočného pásma hodně nadřeli a tak příští velkou šanci měla z rychlého protiútoku domácí dvojice Veselý, Vak. Poté se přeci jen ke slovu dostal Šimíček, z prostoru mezi kruhy ale pálil vedle.

Naděje hostí na zkorigování výsledku začali hrou polovině třetího dějství, kdy po zbytečných faulech hráli déle než minutu oslabení tři proti pěti a plýtvali silami. Nedokázali potom využit početní převahu při Brabencově vyloučení a nebýt pohotového Pruskova zákroku, mohli čtyři minuty před sirénou potřetí inkasovat. Závěrečnou půl minutu zkusili Vítkovičtí power play a měli velké štěstí, že Sailer v úhlu netrefil jejich opuštěnou klec.

Mountfield České Budějovice - Vítkovice Steel 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 31. Šimánek (Veselý), 36. Hudec (Brabenec). Rozhodčí: Minář - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 5:9, navíc Krenželok (Vítkovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 4720.
České Budějovice: Turek - F. Novák, Gřegořek, Sičák, Frolo, Toman, Vydarený, od 30. navíc Bolf - Hudec, V. Hübl, Brabenec - Hřebejk, Šimánek, Sailer - Kůrka, Vak, Veselý - L. Květoň, Mertl, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Vítkovice: Prusek - Ovčačík, Trnka, Jurečka, Gulaši, A. Sedlák, Heš - Ujčík, Šimíček, Krenželok - Tomášek, Burger, P. Hubáček - Weissmann, Köhler, R. Hruška - Mikula, Klimek, R. Hubáček. Trenéři: Fryčer, Daneček a Bolek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice