Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Třinec 3:2Pojkar rozhodl v prodloužení o výhře Ústí nad Labem nad Třincem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Skořepa 0 : 1
25. Sekeráš 0 : 2
38. Špirko 1 : 2
54. Šaffer 2 : 2
64. Pojkar 3 : 2

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem zvítězili v úterním utkání 23. kola extraligy nad Třincem 3:2 v prodloužení a odčinili tak nedělní porážku v karlových Varech 0:11. Výhru zajistil Ústí po největším debaklu v historii samostatné české soutěže čtyři vteřiny před koncem nastavení obránce David Pojkar. Lvi dokázali před nejslabší domácí návštěvou v sezoně otočit nepříznivý stav 0:2.

Článek

V úvodu nepřekvapila třineckého gólmana Čechmánka střela obránce Novotného od modré čáry. A právě při Novotného vyloučení se Oceláři ve třetí minutě dočkali vedení. Zeman vyhodil puk zpoza vlastní branky střede ke Štefankovi, od kterého se odrazil ke Skořepovi a ten zblízka překonal Přikryla.

V osmé minutě ujel domácí Přeučil, ale na Čechmánka nevyzrál. Třinec se bez problémů ubránil při Štefankově vyloučení. Domácí brankář Přikryl musel likvidovat střely Pavelce a Tomíka, na druhé straně nepřekvapili Čechmánka střelami zdálky Hořava a Zeman.

Neurovnaný hokej pokračoval i ve druhé třetině. Na začátku 26. minuty potrestal Třinec po jedenácti sekundách vyloučení ústeckého Pojkara. Kroupa nabil Sekerášovi a jeho střela po ledě skončila za Přikrylovými zády. Šance se pak střídaly na obou stranách. Ve 37. minutě skončil puk v třinecké brance, ale ještě před tím se do ní svalil brankář Čechmánek a rozhodčí Pešina rozpažil. O dvě minuty později snížil v oslabení z rychlého brejku po Kloboučkově přihrávce Špirko.

Ve třetí třetině se hrálo dlouho bez šancí na obou stranách a diváci se nudili. Pak získali ústečtí hráči převahu, střelu Hořavy ještě vyrazil Čechmánek betonem, ale v 55. minutě podruhé kapituloval. Vyrovnávací gól Lvů vstřelil Šaffer, když jeho střelu tečoval ještě třinecký obránce Pácal. V polovině 58. minuty šli na trestnou lavice třinečtí Ivan a Tomas, ale dvě minuty trvající přesilovku 5:3 nedokázali ústečtí hráči zúročit.

Půl minuty před koncem byl vyloučen ještě hostující Štefanka a v prodloužení hráli domácí přes minutu v početní převaze. Když už se zdálo, že se bude rozhodovat v samostatných nájezdech, vypálil obránce Pojkar a puk skončil v Čechmánkově brance.

Slovan Ústečtí Lvi - Oceláři Třinec 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 39. Špirko (Klobouček), 55. Šaffer (Hořava), 65. Pojkar (V. Novák) - 3. Skořepa (Štefanka), 26. Sekeráš (Tomík). Rozhodčí: Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3408.
Ústí nad Labem: Přikryl - Zeman, Vágner, Novotný, Hořava, Pojkar, Zápotočný, Ficenc, Gýna - Janků, Pazourek, Klimt - V. Novák, T. Martinec, Šaffer - Šagát, Špirko, Klobouček - F. Mrázek, Přeučil, Hašek. Trenéři: V. Evan a M. Mach.
Třinec: Čechmánek - Sekeráš, Pácal, Seman, Malec, Kroupa, Andersons, Výtisk, Švarný - Kolusz, Štefanka, Skořepa - D. Květoň, Peterek, Pavelek - Tomík, Zálešák, Korhoň - Opatovský, Ivan, Tomas. Trenéři: Marek, Juřík a A. Mach.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec