Hlavní obsah

Slavia - Vítkovice 4:2Slavia si upevnila vedení, brankář Furch si odbyl premiéru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Červenka 1 : 0
12. Hruška 2 : 0
21. Šimíček 2 : 1
25. Duda 3 : 1
43. Vondrka 4 : 1
48. Heš 4 : 2

Jan ŠkvorSport.cz

Hokejisté Slavie porazili v předehrávce 26. kola O2 extraligy Vítkovice 4:2 a v čele soutěže mají před druhým Mountfieldem již sedmibodový náskok. Růžičkovi svěřenci na ledě po celý zápas dominovali a rozdíl ve skóre mohl být mnohem vyšší. V brance Pražanů si odbyl premiéru teprve sedmnáctiletý junior Dominik Furch, který nahradil nemocného Adama Svobodu. Vítkovice pokračují v nelichotivé sérii - na ledě Slavie nevyhrály už více jak čtyři roky.

Článek

V brance Slavie se překvapivě místo nemocné jedničky Svobody objevil teprve sedmnáctiletý junior Dominik Furch, pro kterého to byla premiéra v seniorské extralize. První vážnější příležitost v zápase hned skončila gólem. Červenka přebral před vítkovickou brankou přihrávku od Borovanského a střelou po ledě překonal Pruska. Úspěšný střelec si mohl hned za okamžik připsat i druhý gól, jenže jeho teč Žižkovy střely mířila těsně mimo.

V 9. minutě se za záda ostravských obránců dostal Růžička, Pruska však i díky faulu Suchého nepřekonal. V 13. minutě hráli slávisté čtyřiapadesát sekund přesilovku čtyř proti třem a bleskově ji využili. Kadlecova nepřesná rána od modré se od zadního mantinelu odrazila k Hruškovi, který puk zvedl pod horní tyčku. Hned z protiútoku mohli hosté snížit, Furchovi však při střele Hrušky pomohla horní tyčka.

V 15. minutě jel úplně sám na Pruska Beránek, vystřelil ale vedle. Vítkovice v defenzivě hořely i nadále. Úplně volnému Mickovi zmařil tutovku až výborným zákrokem Prusek. Na druhé straně se po střele Heše blýskl rychlým mávnutím své lapačky i mladíček Furch.

Po Hruškově ráně se nehrálo, vysypalo se plexisklo

Vstup do druhé třetiny Vítkovicím vyšel. S první střelou Káni si Furch ještě poradil, na Šimíčkovu dorážku už ale byl krátký. Hosty gól povzbudil a zejména dvojice Petr Hubáček - Burger slávistů hodně zatápěla. V 43. minutě vypálil Hruška tak tvrdě, že plexisklo za Pruskovou brankou nevydrželo a vysypalo se na led. Hra se tak téměř na deset minut přerušila.

Slávisty tato pauza povzbudila. Na začátku 46. minuty naznačil Žižka střelu, puk ale nezištně přihrál před poloodkrytou branku Dudovi, který pohodlně zvýšil na 3:1. Po této brance nahradil Pruska Jakub Štěpánek. V 30. minutě ujel při vlastním oslabení Hruška, obkroužil soupeřovu klec, zasunout puk za Štěpánkova záda už ale nestihl. Pražané byli i nadále aktivnější, střely Hrušky a Beránka ale vítkovický gólman pochytal. Dvě minuty před koncem prostřední části hry jel zcela sám na Štěpánka Borovanský, se střelou na lapačku ale neuspěl.

Na začátku třetí třetiny vstřelil kuriózní gól slávista Vondrka. Při vlastním oslabení se řítil sám na Štěpánka, ten mu ale hbitým skokem pod nohy zabránil ve střele. Puk se však vymrštil do vzduchu a obloučkem pomalu zapadl do prázdné branky. V 48. minutě měly Vítkovice možnost téměř minutové přesilovky pěti proti třem. Tuto výhoda hned po několika vteřinách využil tvrdou ranou od modré Heš a snížil na 2:4.

V závěru zápasu při své přesilovce odvolali hosté brankáře a hráli tak šest na čtyři. Pojistku mohl přidat Červenka, jeho střelu do opuštěné klece však zastavila tyč. Jelikož Vítkovice nevyužily ani hru proti třem slávistům, když byl ještě vyloučen Rataj, pohlídala si Slavia své vítězství 4:2. Vítkovice tak na ledě Slavie už více než čtyři roky nevyhrály.

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr class="invert"><td><strong>Slavia Praha - Vítkovice Steel 4:2</strong> (2:0, 1:1, 1:1) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky</strong>: 5. Červenka (Borovanský), 13. Hruška (Kadlec), 26. Duda (Žižka), 44. Vondrka (Tomica) - 22. Šimíček (Káňa), 49. Heš (Burger). Rozhodčí: Polák - Hlavatý, Gebauer. Vyloučení: 10:9. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3922. </td></tr><tr><td><strong>Slavia Praha</strong>: Furch - Kadlec, Drtina, Sloboda, Žižka, Němeček, Kolařík, Vašíček - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Červenka, V. Růžička ml., Duda - Borovanský, M. Čermák, Vondrka. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous. </td></tr><tr><td><strong>Vítkovice</strong>: Prusek (26. Štěpánek) - Jurečka, Mrázek, Ovčačík, Trnka, Suchý, Heš, M. Novák - R. Hubáček, Burger, P. Hubáček - Káňa, Šimíček, Krenželok - Ujčík, R. Hruška, Köhler - Klimek, Mikula, Tomášek. Trenéři: Fryčer, Daneček a Bolek.</td></tr></tbody></table>

Reklama

Související témata: