Hlavní obsah

Útok do rozkroku mu neprošel! Sparta přišla na dva zápasy o svého druhého nejproduktivnějšího hráče

Praha

V nejbližších domácích zápasech; v neděli proti Karlovým Varům a o dva dny později proti Mladé Boleslavi; se hokejisté Sparty budou muset obejít bez Jiřího Smejkala. Třiadvacetiletého útočníka potrestal předseda disciplinární komise extraligy Viktor Ujčík za faul na královéhradeckého forvarda Petra Koukala ve středečním utkání 44. kola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Jiří Smejkal.

Článek

Smejkal, s třiceti kanadskými body druhý nejproduktivnější hráč Sparty v sezoně, na začátku druhé třetiny seknul Koukala hokejkou do oblasti slabin a od hlavních rozhodčích Pražáka s Bejčkem obdržel trest na pět minut a do konce utkání.

„Svůj zákrok vedl zezadu a mimo přímý souboj o kotouč. Pravděpodobně jím chtěl protihráči znesnadnit zaujetí výhodného postavení před brankou, při zákroku ho nicméně seknutím, vedeným zespoda nahoru, zasáhl do oblasti rozkroku," shledal Ujčík po prostudování videozáznamu.

Při stanovení dvouzápasového flastru přihlédl k tomu, že Smejkal nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a že Koukal neutrpěl při zákroku zranění, kvůli kterému by zápas nedokončil.

Reklama

Související témata: