Hlavní obsah

Sedláčkův zákrok? À la Hašek! Klobouk dolů, smekal Zohorna před sparťanským brankářem

Praha

Podesáté v sezoně se zapsal do střelecké listiny a výbornému Jakubu Sedláčkovi překazil čisté konto, ke spokojenosti měl ale Radim Zohorna daleko. Mladá Boleslav odjela z O2 areny s šestigólovou náloží, byť domácí Spartu v extraligové předehrávce jasně přestřílela 35:23.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Radim Zohorna z Mladé Boleslavi a Petr Kalina ze Sparty v utkání 47. kola extraligy.

Článek

„Nechytili jsme začátek. Tam nám to trošku ujelo, oni byli aktivnější, dohrávali nás. Začátek bolel. Měli pár střel a ve druhé třetině jim to tam napadalo. Pak už se to těžko dohánělo," posteskl si boleslavský kolos.

Zatímco v předchozích třech vzájemných utkáních padli Bruslaři až v prodloužení nebo nájezdech, tentokrát se žádné drama nekonalo. Okna v obraně protivník nemilosrdně trestal. „Prostě to nebyl náš zápas. Ponaučíme se. Lepší, když jsme si to vybrali teď. Jestli je dostaneme v play off, tak si na ně věříme," burcoval Zohorna.

V zápase měl několik vyložených šancí. Dvakrát uháněl sám na branku, jenže na Sedláčka nevyzrál. „Jsem dřevák," usmál se. „Je to škoda. Poprvé jsem si to dal moc na dlouhou (hůl) a podruhé mi to výborně chytil á la Hašek," vysekl poklonu Sedláčkovi, jenž pokus famózně zastavil betonem. „Klobouk dolů! Dobře mě vyčapal," řekl.

Jeho tým využil dvě početní výhody, při dvojnásobné trvající 75 vteřin ovšem v polovině duelu selhal. „Tu jsme měli dát a dostali bychom se do zápasu hned jinak," žehral reprezentační útočník. „Dva góly v přesilovce jsou na nás ale docela dobrý. Problém byl jinde. Sparta ovládala zápas od začátku do konce, my tahali za kratší konec," posteskl si kouč Středočechů Radim Rulík.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Třinec - Pardubice 0 : 0 7. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice