Hlavní obsah

Budějovice jsou v čele extraligy, Bokroš při návratu do Zlína prohrál

PRAHA

Hokejová 02 extraliga měla v neděli na programu šest zápasů 38. kola. Budějovice se díky výhře 6:3 v Litvínově minimálně do pondělí dostaly do čela tabulky, dosavadního lídra Slavii ale ještě čeká dohrávka proti Kladnu. Slovenskému kouči Ernestu Bokrošovi nevyšel návrat na led Zlína, se kterým v minulosti získal i mistrovský titul. Jeho noví svěřenci z Vítkovic na horké půdě prohráli 2:4.

Článek

Hokejisté Českých Budějovic se díky vítězství 6:3 na ledě Litvínova alespoň do pondělí budou vyhřívat na prvním místě tabulky. Po bezbrankové první třetině odstartoval ve 23. minutě přestřelku hostující Květoň. O tři minuty později využil špatného střídání soupeře domácí Branda, ale Jihočeši dvěma trefami Hübla v rozmezí pouhých 28 vteřin 28. minuty definitivně vrátili vedení na svou stranu. Těsně před koncem prostřední části snížil na dvoubrankový rozdíl litvínovský Poživil.

Ve třetí části nejprve zvýšil budějovický Veselý, posléze se v přesilovce trefil i domácí kapitán Robert Reichel. Svým třetím gólem v zápase určil konečné skóre 6:3 ve prospěch svého týmu hostující Hübl. Jihočeši se sice posunuli do čela extraligy, dosavadní lídr Slavia má ale pondělní dohrávku s Kladnem k dobru.

Sparta v souboji o čtvrté místo porazila Třinec

Sparťané potěšili ochozy v holešovické hale již v šesté minutě. Jan Hanzlík tak trochu z nouze vystřelil od modré čáry a k překvapením všech si projektil proklestil cestu skrz hradbu těl až za záda třineckého brankáře Daněčka. Ve 25. minutě se sám před Dubou ocitl hostující Juraj Štefanka, který ale nabídnutou šanci nedokázal zužitkovat. Dle otřepaného pravidla nedáš - dostaneš udeřili z protiútoku domácí. Přesnou tečí zvýšil na dvoubrankový rozdíl Martin Štrba.

Rostislav Martynek sice dokázal ve 33. minutě vykřesat pro Třinec jiskřičku naděje, tu ale o tři minuty později sfoukl při přesilovce Tomáš Netík. V rozmezí dvou minut třetí třetiny se navíc trefili sparťané Mrňa s Podlešákem a schylovalo se k debaklu. Na konci 55. minuty ale pro hosty alespoň kosmeticky skóre upravil Štefanka a Sparta v boji o čtvrté místo zvítězila 5:2.

Bokroš ve Zlíně neuspěl

Slovenský trenér Ernest Bokroš se s Vítkovicemi vrátil na místo činu, čili do svého bývalého působiště ve Zlíně. A návrat to pro něj nebyl nijak šťastný. Při přesilové hře poslal v 19. minutě domácí do vedení Petr Leška po souhře se svým parťákem Balaštíkem. Vyrovnat se hostům podařilo ve 28. minutě zejména díky štěstí. Radek Hubáček nahazoval puk zpoza branky a gólman Biegl si jej srazil do vlastní sítě.

Vedení Zlínu vrátil na konci 36. minuty Michal Pšurný a na začátku třetí třetiny to bylo již o dvě branky. Balán dostal od Rachůnka přesný pas za otevřenou obranu Vítkovic a nadvakrát překonal Pruska. Radost domácích ještě musel zpečetit videorozhodčí. Ve 47. minutě využil vyhrané buly Burgera ke vstřelení kontaktní branky Jurečka, osm minut před koncem dal ale definitivu výsledku 4:2 zlínský Mokrejš.

Pardubice zdolaly Ústí po nájezdech

Souboj celků, uzavírajících extraligovou tabulku, byl k vidění v pardubické ČEZ Aréně. Předposlední domácí celek přivítal beznadějně poslední Ústí a dvě třetiny se schylovalo k překvapení. Hosty poslal do vedení, při vyloučení domácího Puchera, úspěšnou dorážkou ze 17. minuty David Pazourek.

Pardubice srovnaly 12 sekund před první sirénou zásluhou Tomáše Blažka, ale Ústí ve 26. minutě opět vedlo. Rastislav Špirko předvedl další bezchybnou práci před Lašákem, dorážkou po nahození Novotného se prezentoval dokonce při vlastním oslabení. Prodloužení domácím hokejistům zajistil až v 55. minutě přesnou ranou Michal Tvrdík při avízované početní výhodě. V prodloužení gól nepadl, a tak o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy. Svůj druhý povedený moment v nich předvedl pardubický Blažek a získal pro tým bod navíc.

Štastné odrazy pomohly Liberci vyhrát v Plzni

Napínavé utkání viděli hokejoví fanoušci v Plzni, kde místní celek přivítal liberecké Bílé Tygry. Hosty poslal do vedení již v 77. sekundě šťastnou trefou Tomáš Klimenta. Puk z jeho hole se otřel o jednoho z bránících hráčů a obloučkem zapadl za záda gólmana Altrichtera. Domácí dokázali otočit vývoj utkání díky brankám Šindela a Čakajíka, stejnou mincí jim oplatili ale také Severočeši.

Pletka s Krstevem slepenými góly vrátili vedení na stranu hostů, svou druhou brankou v utkání ale dokázal opět vyrovnat plzeňský Šindel v 50. minutě. O zisku bodů rozhodl další šťastný odraz. Projektil z hole Zíba změnil před Altrichterem směr v 52. minutě, hosté se vítězné trefy dočkali dokonce ve vlastním oslabení.

Karlovy Vary nedaly šanci Orlům ze Znojma 

Karlovy Vary hostily v rámci 38. kola hokejisty Znojma a po celou dobu kontrolovaly vývoj utkání. Na konci první třetiny dorazil za Kamešova záda Vítězslav Bílek nahození kapitána a rekordmana v počtu extraligových startů Řezníčka. V úvodní minutě druhého dějství si hostujícího gólmana chytře položil na led Petr Kumstát a pohodlně zavěsil do odkryté branky.

Ve 29. minutě to již bylo o tři branky. Skulinku mezi betony našel beckhendovým pokusem Marek Melenovský. Domácího gólmana Sáblíka připravil o čisté konto až jedenáct sekund před závěrečnou sirénou Pavel Selingr.

Hokejová O2 extraliga, 38. kolo:
Sparta - Třinec 5:2on-line
Branky: 6. Jan Hanzlík, 26. Štrba, 36. Netík, 49. Mrňa, 50. Podlešák - 33. Martynek, 55. Štefanka.
Pardubice - Ústí 3:2 SNon-line
Branky: 20. a rozhodující nájezd Blažek, 55. Tvrdík - 17. Pazourek, 26. Špirko.
Zlín - Vítkovice 4:2on-line
Branky: 19. Leška, 36. M. Pšurný, 42. Balán, 52. Mokrejš - 28. R. Hubáček, 47. Jurečka.
Plzeň - Liberecon-line
Branky: 11. a 50. Šindel, 30. Čakajík - 2. Klimenta, 38. Pletka, 39. Krstev, 52. Zíb.
Karlovy Vary - Znojmo 3:1on-line
Branky: 19. Bílek, 21. Kumstát, 29. Melenovský - 60. Selingr.
Litvínov - Budějovice 3:6on-line
Branky: 26. Branda, 48. L. Poživil, 58. Reichel - 28., 37. a 58. V. Hübl, 23. L. Květoň, 28. Gřegořek, 54. Veselý.
Slavia - Kladno7.1., 18:15 hod.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín