Hlavní obsah

Sparta porazila Třinec 5:2 a překročila stovku nastřílených gólů

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty porazili v nedělním utkání 38. kola extraligy Oceláře Třinec 5:2 a upevnili si tak postavení mezi vedoucí čtveřicí týmů soutěže. Domácí útočník Petr Ton potvrdil dvěma asistencemi své vedoucí postavení nejproduktivnějšího hráče extraligy, jeho spoluhráč Pavel Mrňa dovršil gólem na 4:1 stovku nastřílených gólů Sparty v této sezóně.

Článek

Jako první sice zahrozil v polovině druhé minuty hostující Barinka, zbytek první třetiny však patřil alespoň při výčtu příležitostí Spartě. V šesté minutě nejprve prověřil třineckého gólmana Danečka, který dostal příležitost místo chybějící dvojice Vojtek - Čechmánek, bekhendem Netík. Krátce na to pálil od modré čáry Jan Hanzlík a Pražané vedli. Velkou šanci na zvýšení propásl ve 12. minutě Sivek, který po individuální akci Tona minul z úhlu odkrytou branku.

Druhou dvacetiminutovku začali lépe Oceláři, když si vynutili přesilovku, v ní však odmítl vyrovnání Moravec. Po špatném vyhození Sparty zachytil na modré čáře puk do rukavice Tomík, našel ideálně Moravce, ten však pálil vedle odkryté Dubovy klece. Chvilku na to zachránil Spartě hubený náskok právě Duba, když lapil Štefankovu dorážku z bezprostřední blízkosti, což byl možná i klíčový okamžik zápasu.

O vítězství musela Sparta tvrdě bojovat

Pár vteřin na to totiž Tabaček na druhé straně kluziště chytře počkal se střelou, kterou vzápětí namířil na teč Štrbovi a Sparta vedla o dva góly. O své vítězství však musela nadále perně bojovat. Po té, co se zápas přehoupl do své druhé poloviny, totiž po Malecově přihrávce zpoza branky snížil Martynek.

Sparta mohla být vzápětí zpět pevně v sedle, ale 106 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři ukončil po 34 sekundách faulem Sivek. Třetího gólu se přesto domácí dočkali. Jen vteřinu po té, co se první vyloučený hráč hostí vrátil na led a hrálo se čtyři na čtyři, vymyslel Ton místo ukvapené střely na rozhozeného Danečka ukázkovou přihrávku Netíkovi, který neponechal nic náhodě a svižným příklepem trefil prázdnou branku.

Sparta dala v této sezóně sto branek

V závěrečném dějství dodal domácím pohodu povedenou ranou z mezikruží do horního růžku Danečkovy svatyně Mrňa a zaokrouhlil tak počet gólů Sparty v této sezóně na sto. Zbytek zápasu se odehrál pod exhibiční taktovkou domácích, kteří přidali Podlešákem další gól, jedinou odpovědí hostí byl v 55. minutě gól Štefanky.

Sparta Praha - Oceláři Třinec 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Jan Hanzlík (Langhammer), 26. Štrba (Tabaček), 36. Netík (Ton), 49. Mrňa (Vaic), 50. Podlešák (Ton) - 33. Martynek (Malec), 55. Štefanka (Tomík). Rozhodčí: Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:6, navíc Korhoň (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4403.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Tabaček, Jerofejevs - Ton, Sivek, Netík - Melichárek, Langhammer, Štrba - Mrňa, Vaic, Dragoun - Podlešák, Švagrovský, Hromas. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Třinec: Daneček - Sekeráš, Výtisk, D. Seman, Malec, Andersons, Kroupa, Pácal, Švarný - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Hampl - Hrňa, Kolusz, Steber. Trenéři: Kopřiva a Juřík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.