Hlavní obsah

Pardubice na Spartě neuspěly, na předkolo play-off ztrácí už pět bodů

PRAHA

Hokejisté Sparty porazily ve 44. kole O2 extraligy po dobrém výkonu Pardubice 5:2 a potvrdili vzrůstající formu. O výsledku rozhodla především druhá třetina, ve které sice Pardubice nejprve dokázaly srovnat na 1:1, poté ale Pražané třemi vstřelenými góly znovu strhli vedení na svoji stranu. Pardubice tak po úterní prohře klesly na dvanácté místo, na desátou příčku zajišťující předkolo play-off nyní ztrácejí pět bodů.

Článek

Pardubice přijely oproti předpokladům téměř kompletní. Všichni marodi, které v posledních dnech postihly střevní potíže, se objevili na ledě. Aktivněji i přesto začali Pražané, kteří se hned od úvodních minut tlačili před Lašáka. V čtvrté minutě ale při početní výhodě domácích najížděli dva Pardubičtí na jediného obránce, Sýkora ale volil střelu po ledě, se kterou si Duba bez potíží věděl rady.

Na druhé straně se vyznamenal Lašák proti Langhammerovi, který zkusil chytrou střelu z otočky. Náznak šance přišel v osmé minutě, když Rolinek prokličkoval s pukem na holi až před Dubu, zakončil ale slabě. Prvního gólů se diváci dočkali v patnácté minutě, když na modré stojící sparťanský obránce Černošek vystřelil z první a trefil přesně nad Lašákovo rameno.

Do druhé třetiny vstoupily Pardubice jako vyměnění. V čtyřiadvacáté minutě pálil nebezpečně Kolář, Duba však rychle máchl lapačkou a puk do ní ukryl. V osmadvacáté minutě se už ale Východočeši dočkali. Koukal našel přihrávkou zpoza branky Starého, který se nemýlil a srovnal na 1:1. Za tři minuty už ale domácí znovu vedli. Sivka, který se řítil na Lašáka, podrazil Havíř a rozhodčí Mikula nařídil trestné střílení.

Vedení vrátil Spartě gólem z nájezdu Ton

K němu se postavil Petr Ton a precizně provedeným blafákem do bekhendu vymetl pavučinky Lašákovy branky. Za čtyřicet tři vteřin to s Pardubicemi vypadalo ještě černěji. Jerofejevsovu střelu od modré těsně před Lašákem chytře tečoval Langhammer a Sparta už vedla o dva góly. Pardubice se v t´době zoufale bránily, v 36. minutě navíc na deset minut přišly o beka Havíře, který dostal osobní trest za nesportovní chování.

V 38. minutě ujel hostujícím bekům Nedvěd, na poslední chvíli byl ale Posmykem zahákován. V následující přesilovce vystřelil Melichárek, Lašák jeho ránu neudržel a slovenský útočník pohodlně doklepával do prázdné branky. K údivu všech ale sudí Mikula gól pro již dřívější přerušení hry neuznal. Sparta i nadále pokračovala v útočné hře a devatenáct vteřin před koncem druhé části hry se čtvrtého gólu přeci jen dočkala. Netík ujel po levém křídle, kličkou si položil na zem i Lašáka a zasunul do prázdné klece.

Sparta si od úvodu třetí třetiny v poklidu hlídala tříbrankový náskok, Pardubice se do šancí dostávaly jen stěží. V 55. minutě hráli hosté při vylouČení Černoška početní výhodu, kterou bleskově využil Cetkovský a snížil na 4:2. Definitivní klid do sparťanských řad mohl vrátit o minutu později Sivek, tváří v tvář ale proti Lašákovi neuspěl. V 58. minutě skóroval po příhře Netíka nekrytý Nedvěd. Necelých osm tisíc diváků tak vidělo poklidnou výhru Sparty v poměru 5:2.

Sparta Praha - Moeller Pardubice 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Černošek (Dragoun), 31. Ton z trest. střílení, 31. Langhammer (Jerofejevs), 40. Netík (Vykoukal), 58. Nedvěd (Netík) - 28. Starý (Koukal), 55. Cetkovský (Pucher). Rozhodčí: Mikula - Kalivoda, Svoboda. Vyloučení: 9:9, navíc Černošek - Havíř oba 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 7768.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Cunik, Černošek, Jan Hanzlík - Ton, Sivek, Netík - Mrňa, P. Nedvěd, Melichárek - Vaic, Langhammer, Dragoun - Hromas, Švagrovský, Podlešák.
Pardubice: Lašák - Snopek, Šeda, Nakládal, Linhart, Koma, Havíř, Posmyk, Kolář II - P. Sýkora, Rolinek, Tvrdík - Cetkovský, Pucher, Somík - Kolář II, Koukal, Starý - Klejna, Rákos, Ondřej.

Reklama

Související témata: