Hlavní obsah

Zlínský obránce prodloužil s Berany o dva roky

Zlín

Hokejový obránce Jakub Ferenc prodloužil o dva roky smlouvu s extraligovým Zlínem do 30. dubna 2022. Třicetiletý odchovanec Přerova působí v týmu Beranů od března 2017, kdy debutoval v nejvyšší soutěži.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jakub Ferenc (uprostřed) slaví se spoluhráči gól proti Litvínovu.

Článek

"Kuba udělal v této sezoně velký výkonnostní krok dopředu ve všech činnostech. Je velmi dobrý extraligový obránce, neústupný v osobních soubojích," uvedl na klubovém webu hlavní trenér a sportovní manažer Zlína Robert Svoboda.

"Hodně na sobě pracuje, co se týče bruslení a střelby. Třicet let je ideální hokejový věk a pořád má v sobě potenciál, aby se zlepšoval a patřil ke stěžejním hráčům a oporám zadních řad," doplnil Svoboda.

Ferenc si v této sezoně připsal ve 49 zápasech 15 bodů za sedm branek a osm asistencí. Celkem má dvoumetrový zadák na kontě 147 utkání v extralize a 31 bodů za 12 gólů a 19 přihrávek.

"Z osobního hlediska jsem tady spokojen. Hraji ve Zlíně už třetí kompletní sezonu a mám se pořád co učit. Jsem rád, že zlínský klub o mě projevil zájem a chci důvěru splatit dobrými výkony na ledě. Bojujeme o jistotu předkola play off a chceme se dostat co nejdále," řekl Ferenc.

Rodák ze slovenské Levoče v roce 2015 získal titul v polské lize s GKS Tychy. O sezonu dříve působil ve druhé finské lize v JYP-Akatemia.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice