Hlavní obsah

Vítkovice - Karlovy Vary 8:2Vítkovice rozdrtily oslabené Vary a definitivně se zachránily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kubalík 1 : 0
9. Veselý 2 : 0
14. Mallet 3 : 0
27. Hruška 4 : 0
30. Hruška 5 : 0
31. Roman 6 : 0
47. Kubalík 7 : 0
39. Werbik 8 : 0
51. Tureček 8 : 1
56. Šik 8 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic rozdrtili v předposledním kole základní části Karlovy Vary 8:2 a definitivně si pojistili extraligovou příslušnost pro další sezonu. Proti silně kombinovanému výběru Energie bez všech stabilních hráčů vstřelili po dvou brankách Jan Hruška a Tomáš Kubalík. Vítkovičtí si připsali nejvyšší výhru v sezoně a oplatili soupeři prosincový výprask 1:9, který stál místo tehdejšího kouče Jakuba Petra.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Gólová radost hokejistů Vítkovic.

Článek

Západočeši umetli soupeři cestu za definitivní záchranou. Hosté do Ostravy přijeli s řadou juniorů, dorostenců a bez všech opor a domácí toho náležitě využili. Utkání rozhodli už v první dvacetiminutovce.

Vítkovičtí se prosadili z první šance a už po 189 sekundách je uklidnil Kubalík, který těžil z forčekingu a Dočekalovy přihrávky. Hosté extraligovému tempu nestačili a zápas byl jen otázkou skóre.

Druhý gól zaznamenal švihem z mezikruží Veselý a ve 14. minutě zvýšil Mallet v přesilové hře tečí na 3:0. O jednostranném obrazu hry vypovídal i poměr střel na bránu 14:1 v prvním dějství.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Ondřej Šafář z Karlových Varů, brankář Patrik Hamrla a Alexandre Mallet z Vítkovic.

Ve stejných kolejích zápas pokračoval i ve druhé části. Stálou převahu Vítkovic zúročil zblízka čtvrtou brankou Hruška a stejný hráč v polovině zápasu ukončil po exhibiční kombinaci Hamrlovo působení mezi tyčemi pátým gólem. Bednář se však v karlovarském brankovišti ani neohřál a po 52 sekundách ho z další stoprocentní šance překonal osamocený Roman.

I hosté se ve druhé třetině několikrát dostali k zakončení, ale góly dávali domácí. V 39. minutě přidal zblízka sedmou trefu z dorážky Werbik.

Osmou branku Ostravanů vstřelil v 47. minutě tečí Kubalík, pak měl možnost na čestný zásah i hostující Křemen, ale blafák nedotáhl. Vary se však přece jen dočkaly a devět minut před koncem zbavil Svobodu čistého konta zblízka důrazný Tureček, který se v 18 letech mohl radovat z prvního extraligového gólu.

Nakonec Svobodu pokořil ze sóla v 56. minutě i Šik a snížil porážku na konečných 2:8. Karlovy Vary pošesté za sebou nebodovaly naplno.

HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 8:2 (3:0, 4:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 4. T. Kubalík (Dočekal), 9. R. Veselý (Dej), 14. Mallet (O. Roman, Roberts Bukarts), 27. J. Hruška (L. Kovář, Šišovský), 30. J. Hruška (Šišovský, Schleiss), 31. O. Roman (Roberts Bukarts), 39. Werbik (Dudas, Dočekal), 47. T. Kubalík (Dudas, Werbik) - 51. Tureček (Křemen, Kořán), 56. Šik. Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 5925.
Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Štencel, Dudas, L. Kovář, R. Černý, Výtisk, Rosandič - Schleiss, J. Hruška, Šišovský - Lakatoš, O. Roman, Roberts Bukarts - Mallet, R. Veselý, Dej - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.
Karlovy Vary: Hamrla (30. Bednář) - Záruba, Šafář, Tureček, Mikyska, Klejna, A. Rulík, Kořán - T. Vondráček, Vildumetz, Rozhon - Bačo, Osmík, Zabloudil - Křemen, Jiskra, Křehlík - L. Adámek, D. Novotný, Šik. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice