Hlavní obsah

Zlín - Hradec Králové 3:2Zlín porazil Hradec Králové a může být ještě osmý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Claireaux 1 : 0
26. Dufek 2 : 0
31. Honejsek 3 : 0
36. Pavlík 3 : 1
44. Lev 3 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili v 51. kole extraligy Hradec Králové těsně 3:2. Vítězný gól dal v polovině zápasu Antonín Honejsek, když zvyšoval na 3:0. Berani tak mají ještě šanci dosáhnout po dlouhodobé fázi na osmé místo a začínat předkolo play off doma. Východočeši prohráli potřetí za sebou. Zlín ztrácí právě na Mountfield a na Karlovy Vary před posledním kolem jediný bod.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík.

Článek

Ve Zlíně na sebe narazily dva týmy s jistou účastí v předkole a s aktuální formou téměř mizivou. I proto možná první třetina na Zimním stadionu Luďka Čajky moc pěkné podívané nenabídla. Mladý gólman Beranů Huf při několika skrumážích před svým brankovištěm vždy odolal, a tak šel do vedení v 17. minutě Zlín. Mazanec při rozehrávce zpoza branky namazal Claireauxovi, jenž zachoval klidnou hlavu a kličkou dostal kotouč za královéhradeckého gólmana.

Domácí poté na startu prostředního dějství odskočili do tříbrankového vedení. Nejdříve v čase 25:25 pálil z mezikruží přesně k tyči Dufek, načež ve 31. minutě přečíslení tři na jednoho při početní výhodě zakončil úspěšně Honejsek. Trápící se Mountfield snížil na 1:3 o pět minut později, kdy ránou příklepem poslal kotouč pod horní tyč Filip Pavlík. Pro Hradec Králové to byla gólová radost po dlouhých 111 minutách.

Hosté v úvodu třetí části hráli přesilovku, udeřit ale dokázali až po ní. Téměř od modré čáry pálil Lev, přestože Huf měl na jeho střelu čistý výhled, propustil ji za svá záda. Berani následně mohli jít opět do většího náskoku při 62 sekund trvající početní výhodě pět na tři, skóre se ale neměnilo. Posunout duel do prodloužení mohl při závěrečné power play Smoleňák, odražený puk od zadního hrazení ale za Hufa nedostal.

51. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - Mountfield Hradec Králové 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Claireaux, 26. Dufek (Claireaux, Řezníček), 31. Honejsek (Okál, Ferenc) - 36. F. Pavlík (R. Pavlík, Jergl), 44. Lev (M. Chalupa). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Jindra, Zíka. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Diváci: 4156.
Zlín: Huf - D. Nosek, Řezníček, Buchta, Freibergs, Ferenc, Gazda, Matyáš Hamrlík - Fryšara, Fořt, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Claireaux, Herman - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.
Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík, Šalda - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Orsava, Lev, R. Pavlík - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - Miškář, Koukal, Dragoun. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články