Hlavní obsah

Dvanáct let staré děsivé vzpomínky v NHL ožily

Noční můra ožila. Mnohým fanouškům se ihned vybavila dvanáct let stará děsivá vzpomínka, kdy útočníka Floridy Richarda Zedníka zasáhl jeho spoluhráč Olli Jokinen bruslí do krku tak nešťastně, že slovenskému hokejistovi proťal tepnu a ten kvůli masivnímu krvácení bojoval o život. Mrazivý moment přinesl i úterní zápas NHL mezi NY Islanders a Montrealem (2:6). Naštěstí vše mělo šťastný konec.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Útočník Montrealu Artturi Lehkonen (62) zasahuje obránce NY Islanders Johnnyho Boychuka bruslí do tváře.

Článek

Zhruba v polovině třetí třetiny před brankou Ostrovanů ztratil finský útočník Artturi Lehkonen rovnováhu, během pádu mu vyletěly nohy nahoru a pravou bruslí nešťastně zasáhl do tváře nejlépe placeného obránce Islanders Johnnyho Boychuka.

Zkušený šestatřicetiletý kanadský bek okamžitě zahodil hokejku a rukavicí se držel za tvář v oblasti oka. Po krátké chvíli vyskočil na nohy a zběsile utíkal do útrob stadionu.

Kouč Islanders Barry Trotz neměl bezprostředně po konci duelu o zdravotním stavu vítěze Stanleyova poháru s Bostonem z roku 2011 podrobnější informace. Komentátor televizní a rozhlasové společnosti Sportsnet Eric Engels následně uvedl, že Boychuk mé velkou tržnou ránu, ale jeho zrak je v pořádku.

Reklama

Související témata: