Hlavní obsah

Liberec si stěžuje na výkon hokejových rozhodčích Fraňa a Jeřábka

Vedení extraligového Liberce v pátek oficiálně podalo stížnost Komisi rozhodčích Českého svazu ledního hokeje na výkon dvojice hlavních arbitrů Martina Fraňa a Antonína Jeřábka, kteří rozhodovali druhý semifinálový zápas play-off mezi Bílými Tygry a Slavií. Pražský tým jej vyhrál na svém ledě 3:2 v prodloužení a v sérii hrané na čtyři vítězství vede 2:0.

Článek

Severočechům se nelíbí, že Fraňo s Jeřábkem nepotrestali několik zákroků v závěru utkání. "Ať na Čermáka, Pletku či Klimentu. Bez povšimnutí skončil i nedovolený zákrok, který hlavnímu rozhodčímu signalizoval čárový. Tento rozhodčí měl o situaci dokonalý přehled, stál totiž poměrně blízko. Hlavní rozhodčí však jeho signalizaci zcela ignorovali...," uvedl generální manažer Ctibor Jech na oficiálních internetových stránkách klubu.

Podle Jecha výkon rozhodčích zápas výrazně znehodnotil. "Vytvořily se tak zbytečné emoce. Ty na led sice patří, ale vůbec ne ve vztahu k rozhodčím," podotkl Jech, podle kterého byl problém hlavně v tom, že Fraňo s Jeřábkem zaostávali v pohybu na ledě.

Předseda komise rozhodčích Pavel Halas ČTK řekl, že se stížností Liberce bude zabývat v sobotu. "Máme zprávu od delegáta, že ne všechno bylo v pořádku," připustil Halas, který nepřímo potvrdil, že se výtky delegáta týkaly i závěru duelu. "Obecně se dá říci, že se závěr trochu vymykal tomu, co chceme, aby rozhodčí dodržovali celou sezónu. Nebyl tam jednotný metr s předcházejícím průběhem zápasu," uvedl Halas.

Reklama

Související témata: