Hlavní obsah

Nevyužité přesilovky nakonec Budějovice nemrzely

ČESKÉ BUDĚJOVICE

V posledním čtvrtfinálovém zápase s Kladnem stačil hokejistům Českých Budějovic k vítězství jediný vstřelený gól a v prvním duelu semifinále to vypadalo podobně. Po dvou třetinách utkání s Karlovými Vary svítilo na světelné tabuli stejné skóre i přesto, že ve druhé části hráli domácí dvě dvojnásobné přesilovky po sobě. Přesto nepodléhali panice, že by mohli zápas ztratit.

Článek
Fotogalerie

„Závěr zápasu nás nijak psychicky nedeptal. Jsem rád, že jsme za stavu 1:0 nechtěli jen bránit a vytvářeli si i další šance,“ chválil své svěřence asistent trenéra budějovických hokejistů Milan Černý. Také hráči byli přesvědčeni o svých schopnostech. „Věřil jsem, že nějaký gól ještě určitě dáme. Že vyjde nějaká dorážka, nebo tak... Počkali jsme si a vyšlo to,“ tvrdil autor třetí a nakonec vítězné branky Viktor Hübl.

Jejich sebevědomí tradičně podporoval výtečnými zákroky brankář Roman Turek, jenž v předchozím čtvrtfinále třikrát vychytal čistou nulu. „Už v sérii s Kladnem nás hodně podržel, vlastně chytá skvěle celou sezónu, a stále to jen potvrzuje. Teď sice dostal dva góly, ale třeba si smůlu vybral, a v příštím zápase zase gól nedostane,“ usmíval se Hübl.

SEMIFINÁLE Č. BUDĚJOVICE - KARLOVY VARY NA SPORT.CZ:
I. zápas: 3:2
ON-LINE:České Budějovice - Karlovy Vary
REFERÁT:Budějovice vyhrály, Vary skórovaly pozdě
VÍTĚZOVÉ:Nevyužité přesilovky Budějovice nemrzely

Na přesilových hrách by však tým měl zapracovat, příště by se jim jejich neproměňování mohlo vymstít. „Přesilovky nám nejdou. Buď nám ta finální přihrávka přeskočí, nebo netrefíme bránu, neodráží se k nám puky na dorážky.... Ale zatím nás to nemusí mrzet, dáváme góly i při hře pět na pět. Snad se k nám pak štěstí otočí a budeme početní výhody víc využívat a vyhrajeme zápasy i větším rozdílem,“ doufá útočník Kamil Brabenec.

Vítěz základní části se mohl tradičně opřít o kvalitní defenzívu, v posledních šesti zápasech inkasoval jen sedm branek. „Hráli jsme v obraně stejně dobře jako proti Kladnu a když budeme v tomhle trendu pokračovat, tak to s námi budou mít Vary hodně těžké,“ myslí si Brabenec a vyhlíží už druhý duel semifinále. „Nechám se překvapit, s čím Vary vyrukují. Ale myslím, že to bude podobný hokej,“ dodal.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín