Hlavní obsah

Podle Plachého bylo klíčové, že na hráče M. Boleslavi netlačili

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi si užívají oslavy postupu do extraligy a podle prezidenta klubu Jan Plachého začne vedení Středočechů od příštího týdne tvrdá práce. Obstát podle něj v nejvyšší soutěži totiž bude hodně těžké. Letos v boji o elitní soutěž klub prý paradoxně uspěl, i když se dostával z velkých investic v minulé sezóně. Podle Plachého rozhodlo v barážovém boji o extraligu, že Mladoboleslavští nebyli pod postupovým tlakem.

Článek

"Jsem strašně šťastnej, je to nádhera. Nikdy jsem to nezažil. Mám sice čtyři tituly mistra republiky v hokejbale, ale to se s tím vůbec nedá srovnat. Je to fantastický. Šli jsme do toho opravdu s klidnou hlavou a byli jsme docela v pohodě," radoval se bezprostředně po sobotním postupu Plachý.

Klub před sezónou avizoval novou strategii. Nechtěl spoléhat na drahé krátkodobé posily na hostování, ale vytvořil kompaktní tým. "Zařekl jsem se, že do kádru už zasahovat nebudu. Možná předtím jsem se do toho trošku aktivně snažil zasahovat, vždycky to nedopadlo dobře. Před letošní sezónou přišel manažer Šindel, sestavil to mužstvo a dobře. Hráči si sedli," pochvaloval si Plachý.

BARÁŽ O EXTRALIGU NA SPORT.CZ
Ústečtí Lvi - Ml. Boleslav, konečný stav série 1:4
ON-LINEÚstí vs. Boleslav 1:7
REFERÁTÚstí v extralize končí
EUFORIEMladoboleslavští hokejisté rozjeli oslavy

Tým okolo matadora Richarda Krále se měl stabilizovat a na extraligu zaútočit v příštích sezónách. "My jsme v minulé sezóně obrovsky investovali do toho mužstva, protože se nehrála baráž a postupovalo se přímo. Letošní sezónu jsme se z toho víceméně dostávali, protože jsme začínali s rozpočtem minus deset miliónů po loňském ročníku," navázal Plachý.

Postup do extraligy tak prý Mladoboleslavští letos nečekali. "Šli jsme pomalými kroky, trpělivě. Jak se ukázalo, když nebyl ten tlak tak velikej, tak to dokážou hráči hrát lépe. Nikdo na ně netlačil a takhle to dopadlo," usmíval se prezident klubu.

Nejhorší okamžik sezóny - odchod trenéra Votruby

Za nejhorší okamžik sezóny považoval odchod trenéra Jan Votruby, který zamířil před koncem minulého kalendářního roku právě do Ústí nad Labem. "Asi je to špatný, když to tak řeknu, ale asi to bylo největší zklamání," připojil Plachý. U týmu pak zůstal asistent Leo Gudas, jehož doplnil nově příchozí Petr Kaňkovský.

Navíc série s Ústím byla pro Středočechy prestižní i proto, že měli soupeři co oplácet. "Hráli jsme s nimi předtím třikrát v první lize a oni nás pokaždé vyřadili. Okolo Vánoc jsem říkal, že bych si hrozně přál hrát s kýmkoliv, jenom ne s Ústím. Ale jak osud chce, tak co si nejmíň přejete, se splní. Znovu jsme s nimi hráli a tentokrát už jsme vyhráli," radoval se Plachý.

Šokem pro něj bylo dění v Ústí nad Labem před pátým barážovým zápasem. Tým Slovanu totiž opustili brankář Petr Přikryl, obránce Daniel Zápotočný, útočník Pavel Janků, Václav Novák, Jiří Hašek, Tomáš Káňa a David Pazourek. "Musím říct, že když jsem si (v sobotu) ráno koupil noviny a přečetl jsem si to, byl jsem z toho úplně něšťastnej. Taková nesmyslná obvinění hráčů," pozastavil se se Plachý nad spekulacemi o sázkách či prodaných zápasech.

Po 70 letech si zahrají nejvyšší soutěž

Krok vedení Slovanu nepochopil. "Vím, jak hraje Venca Novák a jak chytá Bingo Přikryl, nebo Pavel Janků, pobožnej člověk. Bylo to neskutečně nesmyslný a devalvovalo to náš výkon, protože my jsme si to uhráli na ledě a dali jsme do toho srdce. Na rozdíl od Ústečáků. Neznám ústeckého manažera (Davida Šaffra) a je to jeho věc. Ale hodně špatně se mi to četlo," prohlásil Plachý.

Mladoboleslavští budou mít nyní příjemnější starosti. Po 70 letech si zahrají nejvyšší soutěž. "Budeme do pondělka slavit a pak si sedneme. Já jsem si z toho ještě minulý týden dělal srandu a říkal jsem, že si když postoupíme, tak si půjdu koupit konopnej provaz a na Štěpánce (park v Mladé Boleslavi) se půjdu oběsit. Asi teď budeme začít makat," těšil se na náročnou práci.

I na příkladu Ústí nad Labem je prý vidět, že zachránit se v extralize je hodně těžké. "Úroveň extraligy je někde jinde. Budeme se chtít zachránit, nemůžeme si dát jiné cíle. Nebudeme si stavět vzdušné zámky, jsem realista," dodal Plachý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články