Hlavní obsah

Hynek vystřídá v Litvínově sportovního ředitele Beránka

Litvínov

Pavel Hynek se stal novým sportovním ředitelem hokejistů extraligového Litvínova. Zkušený padesátiletý kouč, který pracoval poslední dvě sezony jako asistent trenéra v Soči v Kontinentální lize, nahradil Josefa Beránka. Severočeši o změně informovali na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Beránek (vpravo) s kolegou Petrem Novákem ještě během svého působení ve Slavii - ilustrační foto.

Článek

Generální ředitel klubu Jiří Šlégr potvrzuje, že výměna sportovního ředitele zapadá do nového litvínovského konceptu. „Vydáváme se trochu odlišnou cestou a sportovní ředitel má mít úplnou zodpovědnost za budování mužstva. Hledali jsme vhodnou osobnost, která bude volná na trhu, a dá dění v klubu další potřebný impuls. Z toho všeho nám vyšel Pavel Hynek, jenž se v úterý ujal práce," řekl Šlégr a připomněl, že Hynek už před sedmnácti lety v Litvínově pracoval jako asistent kouče. „Od té doby nasbíral spoustu hokejových zkušeností i úspěchů, je uznávaným odborníkem. Vážím si jeho práce i pohledu na hokej," doplnil litvínovský šéf.

Není ale vůbec jisté, že u litvínovského mužstva zůstane trenér Vladimír Kýhos. „Určitě je to věc k debatě s novým sportovním ředitelem, v jeho kompetenci bude právě sestavení realizačního týmu," naznačil Šlégr.

Podle něj nejde řešit odděleně hráče, trenéry a směřování klubu. „Za sebe cítím potřebu mít tady kouče, který bude mít přirozený respekt a hráče přiměje k absolutně profesionálnímu přístupu. K tomu očekávám i osobní zodpovědnost zejména zkušenější hráčů vzít to v určitých fázích na sebe," uvažoval Šlégr a bez komentáře nechal možnost, že by se teď na litvínovskou střídačku postavil Václav Sýkora, jenž s Hynkem spolupracoval už v hradeckém Mountfieldu i teď poslední dva roky v Soči..

Hynek působil v tuzemské nejvyšší soutěži naposledy před dvěma lety, kdy byl asistentem kouče v Hradci Králové. Ve stejné roli slavil se Spartou mistrovské tituly v letech 2000 a 2002. Jako šéf střídačky pak dovedl ke zlatu také Pardubice (2012).

Pracoval rovněž u mládežnických reprezentačních výběrů. V roce 2001 byl asistentem Jaroslava Holíka, když junioři dobyli v Rusku titul mistrů světa. V Litvínově již působil v sezonách 2002/03 a 2003/04 jako asistent Františka Výborného. "Bude mít za úkol zlepšení sportovních výsledků tradičního hokejového klubu," uvedl Litvínov k jeho jmenování

Stejně starý Beránek už nebude ve vedení klubu pokračovat. Bývalý útočník a olympijský vítěz z Nagana ukončil kariéru v roce 2010 a poté se vrhl na trenérskou dráhu. Do Litvínova, kde hokejově vyrostl, se vrátil před sezonou 2018/19. Ani v jednom z uplynulých dvou ročníků však tým Vervy nedokázal postoupit do play off.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.