Hlavní obsah

Policie obvinila Lubinu kvůli nehodě, hrozí mu až pět let vězení

HRADEC KRÁLOVÉ

Policisté v úterý obvinili bývalého hokejového reprezentanta Ladislava Lubinu kvůli tragické dopravní nehodě. Při havárii čtyř automobilů ve čtvrtek u Trotiny na Hradecku zemřel otec fotbalisty Vratislava Lokvence. Policie Lubinu obvinila z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti, za který v případě prokázání viny hrozí šest měsíců až pět let vězení. ČTK to řekla mluvčí hradecké policie.

Článek

Policisté, kteří nehodu vyšetřují, dosud vyslechli svědky a přibrali znalce, jehož posudek by měl vyloučit případnou technickou závadu na Lubinově vozidle. Policie v pondělí oznámila, že rozbor krve neprokázal, že by Lubina byl v době nehody pod vlivem alkoholu.

Při tragické nehodě vyjel Lubinou řízený automobil do protisměru, kde se bočně srazil s nákladním vozem a narazil do dalšího osobního vozu. Nákladní vůz vjel do protisměru, kde narazil do dodávky, jejíž řidič i přes pomoc záchranářů podlehl následkům zranění. Ostatní účastníci tragické srážky vyvázli nezraněni, při havárii vznikla škoda za přibližně 900 000 korun.

Někdejší hokejista z místa nehody po chvíli utekl, za více než šest hodin se přihlásil na policii ve Dvoře Králové nad Labem. Policisté Lubinu podrobili dechové zkoušce, která byla negativní. Proto podle mluvčí nebyl důvod, aby mu policisté odebrali řidičský průkaz. Lubina později při výslechu přiznal, že se plně nevěnoval řízení svého vozidla. "Dnes ráno jsem měl autonehodu. Nesmírně lituji toho, co se stalo. Bohužel už to nejde vzít zpátky," řekl po čtvrtečním výslechu novinářům.

Lubina, který působí jako asistent trenéra extraligového HC Moeller Pardubice, havaroval již v roce 2005, kdy při nehodě u Chrudimi zničil svůj osobní automobil. Sám vyvázl z nehody bez zranění. V roce 2000 Lubina havaroval v Pardubicích, kde narazil do semaforu a světla veřejného osvětlení. Lékaři na záchytné protialkoholní stanici u něj zjistili 2,38 promile. Pardubický klub poskytl Lubinovi časově nespecifikované volno z osobních důvodů.

Reklama

Související témata: