Hlavní obsah

Zápas bez vyloučení? Kdepak, žádný takový v historii extraligy nebyl!

Praha

Nejvyšší hokejová soutěž předčasně skončila, na play off letos nedošlo. V samostatné české extralize bylo dosud odehráno přesně 10 839 zápasů. Komentátor ČT a statistik Ondřej Zamazal teď přišel se zajímavým údajem, že ani jedno utkání se neobešlo bez vyloučení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí se chystají na utkání Kladno - Pardubice.

Článek

Jak píše server hokej.cz, rekordem extraligy jsou dvě trestné minuty za zápas, které sudí udělili v osmi případech. Hned sedm z nich se odehrálo před více než dvaceti lety. Tedy v době, kdy byl metr rozhodčích o poznání benevolentnější, než je nyní.

Na éru dvou hlavních sudích tak připadá jediný případ. Zápas se odehrál v sezoně 2015/16. Tehdy Michal Hrubý s Petrem Lacinou v utkání play out mezi Pardubicemi a Vítkovicemi neviděli žádný faul, udělili jen jeden trest za příliš mnoho hráčů na ledě.

Určitě nepřekvapí, že v play off, které se hraje na krev, padly dvě trestné minuty pouze v roce 1996. Zápas Sparty s Českými Budějovicemi o třetí místo řídil František Rejthar, který si s jediným trestem vystačil rovněž o měsíc dřív v duelu Vsetína s Litvínovem.

Valaši byli mimochodem u tří z osmi rekordních zápasů.

Zamazal také upozorňuje, že hlavní rozhodčí René Hradil se pomalu blíží k hranici 700 odpískaných utkání (675). Ve statistice od roku 1993 se tak posunul již na třetí příčku.

Zmíněnou hranici zatím překonaly jen dvě legendy. V čele je s 860 zápasy současný šéf sudích Vladimír Šindler, druhý pak Milan Minář (735) s přezdívkou Čistič.

Reklama